Alaplı’da su fiyat tarifesi farkı, vatandaşları kızdırdı
İHA

Alaplı Belediyesince, ilçedeki 5 mahallede yer alan konutların sahiplerine Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV), katı atık ve atık su bedellerinde, farklı ücretlendirme yapılması faturalara yansıdı.

Kentteki Karadeniz Ereğli İlçe Belediyesince mahallelerdeki konut sahiplerine 2.30 TL/M3, Alaplı da ise 2.55 TL/M3 fiyatlandırması, Alaplı’da tepki görüyor. AK Parti Alaplı İlçesi Belediye Başkan Adayı Mehmet Celil Uzun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların şikayetleri üzerine durumdan haberdar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bazı vatandaşlarımız, kendilerine tebliğ edilen faturalarda yer alan su ücretlerindeki farklılıklar dikkatlerini çekerek belediyedeki yetkili mercilere başvurmuşlar, fakat olumlu cevap alamamışlar. Ben de kendilerinden çelişkili su faturalarının fotokopilerini temin ederek, belediyedeki yetkililere ulaştırdım. Beni bilgilendireceklerini söylemelerine rağmen aradan yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen halen cevap verilmedi. Şahsımı, mağdur olanları ve kamuoyunu ivedilikle aydınlatmaları lazım. Bu keşmekeşlik bir an önce son bulmalı. Buradaki mahallelerde yan yana iki komşunun aynı miktarlarda tükettiği su metre-küplerinin fiyatlandırmaları faturalara farklı olarak yansıtılmış. Böyle bir şey olabilirim? Ayrıca, Alaplı Belediyesince tasarrufu özendirici adımlar atılması gerekirken ne yazık ki su tüketimi az olan abonesine fazla ödeme, su tüketimi yüksek olan abonesine de az ödeme fiyatlandırması yapılmaktadır. Az tüketene fazla, fazla tüketene az ücret yansıtılır mı? Bu uygulamaya anlam vermek mümkün değil, tasarruf yapanın ödüllendirilmesi lazım. Bize bilgisayardan kaynaklanan bir hata denmesin. Bunun sorumlusu kesinlikle mevcut belediye başkanıdır. Vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmek zorundadır, hesaplandığında çok büyük rakamlar ortaya çıkıyor. Bu paralar nereye gitti? AK Parti Alaplı Belediye Başkanlığını kazandığımız takdirde, birçok projelerimizi hayata geçirmemizin yanı sıra su ücretlerinde de indirime gideceğiz."

Alaplı’da su fiyat tarifesi farkı, vatandaşları kızdırdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)