Alçak tavanı yüksek gösteren ipuçları

Alçak tavanı daha yüksek göstermek için göz yanılgısı yaratabileceğiniz birkaç hileye başvurabilirsiniz. Yüksek bir tavan odayı daha açık ve geniş gösterir, bu da tabii ki odanın atmosferini etkiler. Bu ferahlığı elde etmek için ilk olarak dikey çizgili deseni ve ışığı yansıtacak açık renkleri aklınıza getirin.

Alçak tavanı yüksek gösteren ipuçları

DİKEY ÇİZGİLER

Duvarda dikey çizgili, pastel tonlarda bir duvar kağıdı tavanın yüksek görünmesine yardımcı olabilir. Bu deseni duvar yerine perdede ya da döşemelik kumaşta kullanmanız da aynı algıyı sağlayacaktır. İnce uzun aynalar yine aynı şekilde hem tavanı yükseltir hem de odayı daha aydınlık, daha büyük gösterir.

Alçak tavanı yüksek gösteren ipuçları

TAVAN RENGİ

Işığı yansıtacak özellikte, açık renk tavan boyası, tavanı daha yüksek gösterir. Aynı açık rengi hem tavanda hem de duvarlarda kullanarak mekanın daha geniş algılanmasını sağlayabilirsiniz. Alçak tavanlara kartonpiyer ya da herhangi tür bir kaplama, süsleme yaptırmaktan kaçınmalısınız. Bu tip dekoratif öğeler tavanı olduğundan da alçak gösterir.

Alçak tavanı yüksek gösteren ipuçları

AKSESUARLAR

Tavanı yüksek göstermek istiyorsanız, tablo ya da süslemeleri duvarda biraz daha yükseğe asın. Normalde bu kadar yüksekte durmalarını tercih etmeyebilirsiniz ama yüksek tavan illüzyonu yaratmak için bu iyi bir yöntemdir. Bu ipucu aydınlatma ürünleri ve perdeler için de geçerlidir. Aplikleri ve perdeleri biraz daha yükseğe asabilirsiniz. Perdelerin yeterince uzun olduğundan, en azından pencere eşiğini kapattığından emin olun.