Ali Ağaoğlu kimdir

Ali Ağaoğlu kimdir

Ali Ağaoğlu 3 Mart 1954 yılında Trabzon-Of'da dünyaya gelmiştir. Babası zamanın tanınmış müteahhitlerinden olan Mithat Ağaoğlu'nun 1975 yılında geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle lise eğitimini yarıda kesen Ali Ağaoğlu babasının işlerinin başına geçti. Bir süre sonra babasının durumu düzelince ticari manada babasıyla yollarını ayıran Ağaoğlu tek başına Ağaoğlu Şirketlet Grubu'nu kurdu. 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu, özellikle 1990'lı yılların sonlarına doğru başladığı "My" konseptli yaşam alanları ile inşaat sektörünün geleceğini değiştiren isim oldu. My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerine büyük bir canlılık getiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2010 yılını 1 milyar TL'lik bir ciroyla kapattı.

ŞİRKETİN REKLAM YÜZÜ OLDU

Şirketin reklam filmleri için kameralar karşısına geçen Ağaoğlu bu şekilde halk ile yakın ilişkiler kuran, farklı bir iş adamı profili çizmeyi başarmıştır. Lüks araba tutkusuyla tanınan Ali Ağaoğlu'nun aralarında Ferrai, Tesla ve Bentley'in de bulunduğu lüks araba koleksiyonu ile pek çok gazeteye ve tv programına haber olmuştur.

Ali Ağaoğlunun ayrı olduğu ilk eşinden üç çocuğu bulunmaktadır. 2013 yılı mayıs ayında sevgilisi Petek Ertüre'den bir oğlu dünyaya gelmiştir.