Ali Atay kimdir

Ali Atay kimdir

Dursun Ali Atay (20 Nisan 1976, Rize), Türk oyuncu.

1999'da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Krek adlı bir tiyatro topluluğunun kurucularından ve oyuncusu.
Krek Tiyatro Topluluğu 1999 yılında Berkun Oya ve Ali Atay tarafından İstanbul'da kuruldu. Topluluk, kuruluşundan bu yana Berkun Oya'nın yazdığı ve yönettiği oyunları sahnelemektedir.

Beyoğlu'ndaki Dulcinea'da "Adamlar" adlı bir gösteri yaptılar, İSM'de de "Op'la Zo'nun Dramı" adlı bir oyun oynadılar. Atay "Şapkadan Babam Çıktı" adlı dizide başarısız illüzyonist Maksut'u oynamıştır. Şu anda Leyla ile Mecnun adlı komedi dizisinde oynamaktadır.

Dizi yayınlamaya başladığı günden itibaren sosyal medyada olumlu eleştiriler almaya başlamıştır.Türkçe sosyal medyanın önemli kaynaklarından olan katılımcı sözlüklerde gördüğü ilgi ile popülerleşen yapım zamanla fenomen haline gelmiştir.
Zamanla yaşadığı başarı ile ulusal medyanın da dikkatini çeken dizi, Türkiye'de yayınlanan absürt komedi tarzındaki diziler içerisinde önemli bir yer edindiği ve TRT'nin en iyi yapımlarından birisi olduğu şeklinde yorumlanmaktadır.

Uluslararası film eleştiri sitesi IMDb'de 28.224 oy üzerinden 9.3/10 puan alan Leyla ile Mecnun sitenin en iyi televizyon dizileri listesinde ilk 10 içerisinde yer almıştır.Bu başarıyı yakalayan ilk Türk dizisi olan yapım ayrıca henüz farklı ülkelere pazarlanmamasına rağmen yabancı paylaşım sitelerinde İngilizce altyazıyla izlenmektedir.

Dizi 51. bölümden itibaren her hafta yayınlandığı gün ve saat içerisinde yayıncı kuruluş tarafından Twitter üzerinden açılan sohbet konuları ile dünyanın en çok konuşulan konuları listesine girmektedir.