Ali Babacan kimdir

Ali Babacan kimdirAli Babacan, 4 Nisan 1967 tarihinde Ankara'da doğdu. 1985 yılında TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitirdi. ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. 1989 yılında mezun oldu. 1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak ABD'ye gitti. 1990-92 yılları arasında ABD Northwestern Üniversitesi Kellogg School'da işletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı.

BAŞMÜZAKERECİ

1992-1994 yılları arasında Amerika'da finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan bir özel şirkette danışman olarak çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi oldu. 22. Dönem Ankara Milletvekili 58. ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yaptı. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI

60. Hükümet'te Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümet'te yapılan değişiklikte, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. 1 Mayıs 2009'da gerçekleşen kabine değişikliğinden sonra Dışişleri Bakanlığı'nı Ahmet Davutoğlu'na devretmiştir; Başbakan Yardımcısı olarak hükümette görev yapmaktadır.

İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.