Ali Koç: Zamanı gelince başkan adayı olacağım

Ali Koç: Zamanı gelince başkan adayı olacağım

Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın saat 10.30'da başlayan kongrenin ilk gününde, yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu ve ibraya sunuldu.

Hazırlanan bütçe tasarısının da oylanacağı toplantıda, gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından başkan adayları konuşma yapacak.

AZİZ YILDIRIM YENİDEN ADAY OLDU

Genel kurulda 31 Mayıs Pazar günü başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların seçimi yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak oy verme işlemi 17.00'de tamamlanacak. Başkan Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan olması için 733, Hulusi Belgü için ise 350 imza verildi.

Ali Koç: Zamanı gelince başkan adayı olacağım İZLE

Fenerbahçe Kongre üyesi Ali Koç, "Aziz Yıldırım ile geçtiğimiz cumartesi gününden bu yana konuşuyoruz, beni yeniden yönetime davet etmesi büyük bir gurur kaynağı. Hepimiz gerginiz, üzgünüz. Hepimiz aynı gemideyiz. Aynı hedef, aynı başarı için uğraşıyoruz. Zaman zaman görüş ayrılıkları olabilir. Bana söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ederim. Geçen cumartesiden beri başkanım Aziz Yıldırım ile istişare halindeydik. Beni tekrar yönetim kuruluna davet ettiği için teşekkür ediyorum. Birkaç görüşmemiz oldu. İçten ve samimi bir şekilde konuştuk. Daveti özel bir durumdan dolayı yerine getiremedim. Her zaman içerideyken de dışarıdayken de kulüp müsade ettiği kadar gerekeni yapmaya çalıştım. Başkanımızın dava sonuçlanana kadar başımızda olması fikrine katılmıyorum ve bunu söylemekten çekinmiyorum." ifadelerini kullandı.

"ZAMANI GELİNCE BAŞKAN ADAYI OLACAĞIM"

Başkan adaylığına bugün olmasa bile yarın aday olmanın zamanı geldiğini açıklayan Ali Koç, "Dava henüz bitmedi. Davanın lehimize sonuçlanması her şampiyonluktan, her başarıdan önemlidir. Aziz başkanın 'bunun bir şike davası değildir' demesinde ne kadar haklı olduğunu gördük. Bu dava sonuçlanana kadar omuz omuza vermeliyiz. Sportif başarılar gelir gider. Bu çağda artık rekabet çok daha zor bir hale gelmiş halde. Rakiplerimiz güçleniyor, sıkıntılar aşıyor. Mesela Beşiktaş'ın yeni stadı geliyor. Küçüklükten beri hayal ettiğim başkanlık hayalimle ilgili olarak, bugün olmasa bile yarın taşın altına eli koyma zamanı geldiğini düşünüyorum. Bunu başkanımızla konuştuk" dedi.

"KİMSENİN ELİNDE SİHİRLİ BİR DEĞNEK YOK"

Fenerbahçe için omuz omuza vermenin zamanı geldiğini ifade eden Koç, "Keşke 'Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon' denecek kadar kolay olsa. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. 6 yıl yöneticilik yaparken, ne kadar zor olduğunu gördüm. Farklı düşünceler olacak, taraftar konusu herkesi üzen bir konu. Her şeyin bir açıklaması var. Burada önemli olan nihai hedef. Fenerbahçe'nin başarıları için omuz omuza vermeye devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. 3 Temmuz'daki gibi hepimizin başarılar için çorbada tuzu olur. İnşallah en kısa sürede daha güzel günleri göreceğiz." şeklinde konuştu.