Ali'nin cenaze namazını kıldırıcak imam belli oldu
Detay Haber

ABD'de 74 yaşında hayatını kaybeden boksun efsanevi ismi Muhammed Ali’nin cenazesi doğup büyüdüğü kent olan Louisville getirildi. Cuma günü toprağa verilecek efsane boksörün cenaze namazını ise kendisi gibi sonradan İslam’ı seçen ABD’deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir kıldıracak.

Efsane boksör Muhammed Ali'nin naaşı doğup büyüdüğü kent Louisville'e getirildi. Cuma günü toprağa verilecek Muhammed Ali için ABD'nin dört bir yanındaki Müslümanlar dua etti.

Hayranları ise Kentucky'deki Muhammed Ali Merkezi'nin çevresini çiçeklerle donattı. Bu sırada Muhammed Ali'nin ünlü "Kelebek gibi uçar, arı gibi sokarım" sözlerinin yazılı bulunduğu anıt yakınlarında toplanan arılarsa dikkat çekti.

Ali'nin cenaze namazını kıldırıcak imam belli oldu

Çevreye toplanan binlerce arı sebebiyle belediye olaya müdahale ederken kimileri arılar bile Muhammed Ali için yas tutuyor yorumlarında bulundu.

Muhammed Ali için Louisville İslam merkezinde farklı dinlerden katılımcılarla bir anma töreni düzenlendi.

Anma töreninde, "Muhammed Ali gerçekler için mücadele etti. Savaşa "hayır" dedi ve zulme uğradı. Ondan şüphe ettiler ancak gerçek Amerikalı asıl kendisiydi" denildi.

ANMA KONUŞMASINI BILL CLINTON YAPACAK

Muhammed Ali için cuma günü Kentucky eyaletinde on binlerce kişinin katılımıyla büyük bir cenaze töreni düzenlenecek. Törende anma konuşmasını ABD eski Başkanı Bill Clinton yapacak.

Cenaze namazını ise Muhammed Ali gibi sonradan İslam'ı seçen ABD'deki Müslüman toplumun liderlerinden imam Zaid Şakir kıldıracak.

Son olarak ölümünden birkaç hafta önce Parkinson hastaları yararına düzenlenen bir gecede görüntülenen Muhammed Ali yorgun görünümü ile dikkat çekmişti.

Ali'nin cenaze namazını kıldırıcak imam belli oldu

1984 yılından beri Parkinson hastalığı ile mücadele eden Muhammed Ali cuma günü 74 yaşında hayatını kaybetmişti.

Ailesi efsane boksörün acı çekmeden huzur içinde öldüğünü belirtirken, menajeri 32 yıldır Parkinson hastalığı ile mücadele eden Muhammed Ali için, "30 yıldır kendi bedeninde hapisti" ifadelerini kullanmıştı.

(NTV)