Alisa-Alper çifti Türkiye adına yarışarak tarihe geçecek - izle

Rusya'nın Karadeniz kıyısı Soçi'de başlayacak Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 6 sporcu temsil edecek. Türkiye, olimpiyatlarda buz dansı dalında ilk kez temsil ediliyor. Alisa Agafonova-Alper Uçar çifti, Soçi'de Türkiye adına yarışarak tarihe geçecek.

ALİSA AGAFONOVA - ALPER UÇAR ÇİFTİ

Alisa AGAFONOVA - Alper Uçar FD Perm 2013 - izle

Alisa-Alper çifti Türkiye adına yarışarak tarihe geçecek - izle

Alper Uçar - Alisa AGAFONOVA - izle

OLİMPİYATTA İLK ARTİSTİK BUZ ÇİFTİMİZ

2014 Kış Olimpiyatları'nda buz dansı branşında Türkiye'yi ilk kez temsil edecek çiftin erkek üyesi Alper Uçar, bunun çok anlamlı bir başarı olduğunu söyledi. 2011 Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda buz dansında gümüş madalya kazanarak adını duyuran Alisa Agafonova-Alper Uçar çifti, 1924'te başlayan Kış Olimpiyatları programına 1976'da eklenen buz dansında Türkiye'yi ilk temsil edecek sporcular olarak tarihe geçecek.

TUĞBA'DAN SONRA 2 VE 3. BUZ PATENCİLER

Almanya'nın Obertdorf kentinde 27-29 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenen 45. Nebelhorn Trophy'de, kısa ve serbest dans sonucunda 127,53 puan toplayarak genel sıralamada 5'inci, olimpik eleme sıralamasında ise 2'nci olarak oyunlara katılma hakkını kazanan ikili, Türkiye'yi ilk kez temsil eden Tuğba Karademir'den sonra Kış Olimpiyatları'nda yarışacak 2 ve 3. buz patenciler olacak.

2014 Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda 127,96 puanla 17'nci olan ve geçen yıl Avrupa'da 13, dünya şampiyonasında ise 28'inci sırayı elde eden Agafonova-Uçar çifti, 2006 Torino'da 21'inci ve 2010 Vancouver'da 24'üncü sırayı alan Tuğba Karademir'den sonra ay-yıldızlı formayı en iyi şekilde taşımak istiyor.

'ALİSA BUZ ÜSTÜNDEKİ FOTOĞRAFIM GİBİ'

Buz pateniyle 6 yaşında tanışmasının üzerinden 23 yıl geçen Alper Uçar, müzik ve estetiğin buluştuğu buz dansının, "Seyircilerin, duygu ve düşünce dünyalarına etki etmesi sayesinde bir spor olduğu kadar da sanat" olduğunu dile getirdi. Uçar, "Farklı kültürlerin mozaiği olan Türkiye'yi, olimpiyatlarda buz dansında temsil edecek ilk çift olmak çok anlamlı" ifadesini kullandı. "Alisa benim buz üstüdeki fotoğrafım gibi ve ben de onu güvenle tutan çerçeve. Onda renkleri, bende de sağlamlığı görebilirsiniz." dedi.