Alman Maliye Bakanı Volkswagen hakkında konuştu

Emisyon skandalının ardından ilk kez konuşan Federal Ekonomi Bakanı Wolfgang Schäuble, RedaktionsNetzwerk Deutschland‘a (RND) yaptığı açıklamada, Volkswagen'in artık eski Volkswagen olamayacağını söyledi.

SKANDALIN NEDENİ AÇGÖZLÜLÜK

VW'deki egzoz gaz skandalını "Dünya pazarında giderek artan açgözlülüğün bir sonucu" olarak nitelendiren Alman Ekonomi Bakanı, finansal krizde olduğu gibi, küresel rekabette başarılı olmanın acımasız olmaktan geçtiğine inanıldığını gösterdiğini kaydetti. Schäuble,"Bu aynı zamanda takdir edilme ve şöhret açlığı. Hayrete düşüyoruz ve her defasında nasıl sonuçlandığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Alman Maliye Bakanı Volkswagen hakkında konuştu

ESKİ VOLKSWAGEN OLAMAYACAK

Skandalın sonucunun VW'ye ağır bir bedel ödeteceğine işaret ederek şirketinin yapısında önemli değişiklikler yapacaklarını söyleyen Wolfgang Schäuble, "VW, kriz sonunda eski VW olmayacak" dedi

YENİ GÖREVDEN ALMALAR VAR

Bu arada, Maneger Magazin dergisi, şirket kaynaklarına dayanarak, Volkwagen'de yeni görevden almaların olduğunu yazdı. Dergi, olay aydınlanana kadar görevden el çektirilenler arasında, emisyon değerlerinin manipülasyonu için kullanılan araçların geliştirilmesi, kullanımı ve bildiği halde ses çıkarmayan çok sayıda sorumlunun olduğunu öne sürdü.

VW'den yapılan açıklamada ise, detaylı çalışma yürütüldüğü ve araştırmada net verilere ulaşıldığında sorumlular hakkında ayrıntılı bilgi verileceği kaydedildi.