Almanya 70 yıl sonra Hitler'in kitabını yayınlayacak
CHA

Almanya 70 yıl sonra Hitler'in kitabını yayınlayacak

Avrupa'yı felakete sürükleyen Adolf Hitler'in 'Kavgam' (Mein Kampf) adlı kitabının 2016 yılında yayınlanacağı haber verildi.

Kitabın telif haklarını elinde bulunduran Bavyera eyaleti, şimdiye kadar kitabın Almanca baskısına izin vermiyordu. Bu karar, Almanya'nın ırkçı atmesfere teslim olmasının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

ALMANYA'DAN HİTLER'E 70 YIL SONRA İZİN

Konu hakkında farklı gazetelerde yer alan haberlere göre Hitler'in ölümünün ardından 70 yıl geçtiği için kitabın telif hakkının bu yıl sona ereceği açıklandı.

Kitabın yorumlu yayını için daha önce destek vereceğini açıklayan Bavyera eyaletinin desteğini geri çekmesine rağmen Münih Tarihi Enstitüsü'nün kitabın yayını için çalışmalara devam ettiği bildirildi.

KİTAP 2 BİN SAYFADAN OLUŞACAK

Yayınlanacak kitabın 780 sayfasının 'Kavgam' adlı kitaptan olmak üzere toplam 2 bin sayfadan oluşacağı ve kitaba yaklaşık 5 bin bilimsel yorum ekleneceği kaydedildi.

Almanya 70 yıl sonra Hitler'in kitabını yayınlayacak

KİTABA VERİLEN DESTEKTEN VAZGEÇİLDİ

Konu hakkında haber yayınlayan Süddeutsche Zeitung, Bavyera Başbakanı Horst Seehofer'in, İsrail gezisi esnasında Bavyeralı üst düzey yetkililerin kitap konusunda eleştirilerle karşılaşması üzerine kitaba verilen destekden vazgeçtiğini yazdı.

YASAKLAMA GEREKÇESİ

Almanya eyalet bakanları geçen yıl yaptıkları bir toplantıda, telif hakları serbest kalsa da "Kavgam" kitabının yorumsuz baskısına izin verilmemesini kararlaştırmıştı. Kavgam'ın Almanya'da basılması, halkı kin ve nefrete teşvik suçlamasıyla yasaklanıyor.

Pegida lideri Hitler pozu nedeniyle istifa etti

Almanya 70 yıl sonra Hitler'in kitabını yayınlayacak