Almanya, Facebook'un veri toplama faaliyetlerini kısıtladı
ensonhaber.com

Almanya, perşembe günü yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük sosyal platformu olan Facebook’un izinsiz bilgi topladığına ve pazar hakimiyetini kötüye kullandığına karar vererek, şirketin bütün veri toplama uygulamalarını durdurma kararı aldı.

FACEBOOK

VERİ TOPLANMASI YASAKLANDI

Gizlilik endişelerinin derinleştiği Almanya, geçtiğimiz yıllarda kullanıcıların onayı olmadan on milyonlarca Facebook profili verilerinin toplandığı Cambridge Analytica skandalıyla gündeme gelen Facebook’a karşı, küresel bir tepki koyan devletler arasında bulunuyor. Ülkede artık kullanıcıların sınırsız bir şekilde verilerinin toplanmasına ve Facebook dışı verilerin Facebook hesaplarına aktarılmasına izin verilmeyecek

FACEBOOK

FACEBOOK, BÜYÜK PARALAR ÖDEMEK ZORUNDA KALABİLİR

Yapılan açıklamaya göre, eğer kullanıcılar izin verirse WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalardan Facebook’a veri aktarımı gerçekleşebilecek. Ancak kullanıcılar izin vermediği takdirde, verilerin diğer hesaplarla birleştirilmesi kısıtlanmış olacak. Eğer Facebook bu kurala uymazsa, 55.8 milyar dolara ulaşan yıllık gelirinin yüzde 10’u kadar ceza ödemek zorunda kalabilir.

Facebook yaptığı açıklamada, Almanya’nın aldığı bu kararlara katılmadığını ve Almanya'daki insanların tüm Facebook hizmetlerinden tam olarak yararlanmaya devam etmesi için itiraz edeceklerini söyledi.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji