Almanya İçişleri Bakanı: İslam Almanya'ya ait değildir
ensonhaber.com

Avrupa'da son zamanlarda Almanya merkezli camiler ve müslüman merkezlerine yönelik saldırılar gerçekleştiriliyor. Özellikle diyanet camilerini ve vakıfları hedef alan saldırganlar, Afrin'de devam ettirilen Zeytin Dalı Harekatı'nı bahane ederek Türk yapılarını hedef alıyorlar.

Bu olaylara tuz biber ekecek açıklamayı Almanya'nın içişleri Bakanı Horst Seehofer yaptı. Seehofer "İslam'ın yeri Almanya değildir" dedi.

Almanya İçişleri Bakanı: İslam Almanya'ya ait değildir

"İSLAM ALMANYA'YA AİT DEĞİLDİR"

Almanya İçişleri, Bayındırlık ve Yurt Bakanı Horst Seehofer,"İslam Almanya'ya ait değildir. Almanya Hristiyanlık kültürüyle yoğrulmuştur. Pazar tatili, Paskalya, Hamsin ve Noel gibi dini yortu ve ritüeller bu kültürün parçalarıdır. Bizimle birlikle yaşayan Müslümanlar tabii ki Almanya'ya aittir. Fakat kendi gelenek ve adetlerimizden vazgeçerek başkalarını dikkate almak yanlış olur" dedi.

"SAYGIYA İHTİYACIMIZ VAR"

Seehofer yaptığı açıklamanın yanlışlığının hemen farkına vararak açıklamasını toparlamaya, söylediklerini düzeltmeye çalıştı. Önce İslam'ın yeri Almanya değil diyen İçişleri Bakanı, sonra da "Bizimle birlikle yaşayan Müslümanlar tabii ki Almanya'ya aittir" ifadesini kullandı.

İçişleri bakanı, "Müslümanlar yanı başımızda ya da bize karşı değil, bizimle birlikte yaşamalılar. Bunu başarabilmek için karşılıklı anlayış ve saygıya ihtiyacımız var. Bunu da ancak konuşarak halledebiliriz” dedi.

MERKEL'DEN TEPKİ

Birçok siyasinin ve sivil toplum kuruluşunun tepki gösterdiği sözlere Almanya Başbakanı Angela Merkel’de sessiz kalmadı ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili koalisyon ortağı Seehofer'in sözlerine itiraz etti.

Merkel, başkent Berlin'de İsveç Başbakanı Stefan Löfven ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, bir gazetecinin Almanya İçişleri, Bayındırlık ve Yurt Bakanı Horst Seehofer'in "İslam Almanya'ya ait değildir" şeklindeki sözlerini hatırlatması ve bu konuda ne düşündüğünü sorması üzerine, Almanya'nın geçmişine Hristiyanlık ve Yahudiliğin büyük ölçüde damga vurduğunu ancak günümüzde Almanya'da yaşayan 4 milyon Müslüman'dan dolayı İslam'ın da ülkenin bir parçası haline geldiğini ifade etti.