Almanya ve Fransa'da yeni nesil uçak üretiyor
ensonhaber.com

Almanya ve Fransa ortaklığında geliştirilmesi planlanan yeni nesil savaş uçakları için Paris'te imzalar atıldı.

"HEMEN ÇALIŞMAYA BAŞLAMALIYIZ"

Paris'teki imza töreninde konuşan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, jetlerin 2040 yılında hizmet vermeye başlaması amacıyla koydukları hedefe ulaşılması için önemli bir adım atıldığını söyledi. Alman bakan, 2040 hedefini kastederek, "Bunu başarmak istiyorsak hemen çalışmaya başlamalıyız." dedi.

Almanya ve Fransa'da yeni nesil uçak üretiyor

Törene Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de katıldı. Parly, üretilmesi planlanan savaş uçağının, iki ülke hava kuvvetleri arasındaki "yakın ilişkiyi teyit edeceğini" belirtti.

Almanya ve Fransa'nın imzaladığı 65 milyon euro değerindeki sözleşme, iki ülkenin eşit oranda finansman sağladığı programın ilk iki yılını kapsıyor.

İSPANYA DA KATILABİLİR

Almanya Savunma Bakanı, Fransa ile gerçekleştirdikleri ortak savaş uçağı projesine ilkbaharda İspanya'nın da katılmasının planlandığını açıkladı.

Almanya ve Fransa'da yeni nesil uçak üretiyor

F-35 HAMLESİ PROJENİN ÖNÜNÜ AÇTI

Almanya geçen hafta, ABD'li Lockheed Martin şirketi tarafından üretilen F-35 jetlerini, Amerikan nükleer silahlarını taşımaya uygun olan ancak eskiyen Tornado savaş uçaklarının yenilenmesi için açtığı milyarlarca euroluk ihalenin dışında bırakmıştı.

Alman hükümeti, Paris'in talebi üzerine attığı bu adım sayesinde Fransa ile ortaklaşa geliştirmeyi planladığı savaş uçağı projesinin önündeki en önemli engellerden birini kaldırmış olmuştu.