Almanya'da 9 yaşındaki çocuğu polisle okuldan çıkardılar

okul öğrenci

Haberbayern internet sitesinde yer alan habere göre; okul öğretmeninin bu hareketinin kabul edilemez olduğunu savunan aile, olayı mahkemeye taşıma kararı aldı.

"9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMUZA SUÇLU MUAMELESİ YAPILDI"

Bu konuda bir açıklama yapan Cem P.'nin babası özetle şunları söyledi:

"Oğlumuz Cem'e doktorlar ADHS hastalığı teşhisi koydular. Ve biz bu durumu okula bildirdik. Yani bu konuyu okulda, müdür de dahil, öğretmenleri de biliyordu. Bundan bir süre önce Cem'in öğretmeni bize, çocuğumuzun 'Erziehungs' okuluna yollamamızın daha iyi olacağı yönünde tavsiyede bulunmuştu. Biz ise bu teklifi düşünmeden reddettik. Zira, oğlumuz bizim gayet akllı ve oldukça zekalı bir çocuk olduğunu bize doktorlar tarafından söylenmişti.  Bizim bu teklifi reddetmemiz herhalde öğretmenin hoşuna gitmemiş olacak ki; gelişen en ufak bir olayda oğlumuza karşı menfi tavırlar geliştirmeye başladı. Sınıfta ne oluyorsa, hemen bütün suçlamaların adresi olarak oğlumuz Cem'i gösteren öğretmen, yine böyle bir olayda, bizleri aramış. Biz de o anda meşguldük ve telefona çıkamadık. Ama 5 dakika sonra öğretmeni geri aradık. Aradık aramasına ama, öğretmen hiç bekleme gereği duymadan polisi çağırarak, oğlumuzu onlara teslim etmiş. Düşünebilir musunuz, öğretmeni 9 yaşındaki çocuğumuzu bir adi suçlu gibi polise teslim edip, emniyete gitmesini sağlıyor. Hiç mi bu çocuğun psikolojisini düşünmüyor bu öğretmen? Zaten bu olaydan sonra da, oğlum psikolojik olarak bayağı bir sarsıldı. Şimdi bu konuda bir rapor alıp, olayı mahkemeye taşıyacağız. Bu işler bu kadar ucuz olmamalı."

Bu olayın bir Alman ailenin başına gelseydi nelerin olacağını tahnmin ettiklerini söyleyen Cem P.'nin babası, olayın takipçisi olacaklarını, bu gibi konularda çifte standart kokan tavıralrı da kınadıklarını söylediler.