Almanya'da, AB'den çıkmak için protestolar başladı
ensonhaber.com

Almanya’nın Reisa kentinde aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi üyeleri, mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde gösterecekleri adayları ve parti programlarını belirlemek için Kongre'de bir araya geldi.

Yaklaşık 500 delegenin bulunduğu kongrede, Almanya’nın Avrupa Birliği’nden çıkma (Dexit) planı da görüşüldü. Kongrenin dışında ise yüzlerce AfD karşıtı eylemci, "Irkçılık bir alternatif değildir" pankartlarıyla gösteri yaptı.
Cumartesi günü başlayan AfD kongresinde ilk gün aday isimler konuşulurken, toplantının ikinci gününde ise olası bir Dexit planı tartışması yer aldı.

Parti liderleri Dexit önerilerini ‘ütopik’ bulurken, bazı parti üyeleri ise bunun mayıs ayındaki Avrupa Parlamentosu seçim programında bulunmasının gerekli olduğunu belirti.

Almanya'da, AB'den çıkmak için protestolar başladı

DEXİT İÇİN FİKİR AYRILIĞI

Parti yöneticileriyle görüş ayrılığı yaşayan üyeler, Dexit’ın programda yer alması gerektiğinde ısrarcı.

AfD lideri Alexander Gauland konu ile ilgili, “Dexit kartıyla oynamak istiyorsanız, kendinize öncelikle bunun bir ütopya olup olmadığını sormalısınız. Realist kalmanın daha faydalı olup olmayacağını sorgulamalısınız.” dedi.