Almanya'da camilere vergi geliri planlaması
ensonhaber.com

Almanya'da hükümet, camilere gönderilen yardım paralarından dolayı rahatsız. Öyle ki, federal yönetimler bu durumun önüne geçmek için camilere yönelik gelir arayışı içerisinde. Bunun da önüne geçmek için cami vergisinin yürürlüğe sokulması planlanıyor.

Cami vergisi, ülkede vergi mükelleflerinden alınan "kilise vergisine" benzer şekilde toplanacak. Almanya'da, kiliselerin gelirinin yüzde 70'i vergilerden elde ediliyor.

Almanya'da camilere vergi geliri planlaması

YABANCI ETKİSİNİ AZALTMA

Almanya'nın "kendi İslamını" oluşturma fikrine destek oluşturmak için planladığı cami vergisi, daha önce de gündeme gelmişti. Bu fikir, artık yasalaşma yolunda önemli bir aşamaya geldi.

Alman hükümeti bu yöntem ile İslami kuruluşların, yurt dışından gelen "anti-demokratik ya da radikal" kaynaklara bağlılığını azaltmayı hedefliyor. Almanya'da eyaletlerin bazıları bu fikre destek verdiklerini açıkladı.

Özellikle Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden gelen yardımlardan rahatsız olan Almanların, bu finansal akışı kontrol altına almak ve denetlemek için yurt dışı kaynaklara bağımlığı ortadan kaldıracak bir model oluşturmak istendiği belirtiliyor.

KİLİSE MODELİ OLUŞTURULACAK

Mecklenburg-Batı Pomerania bölgesel eyaletinin içişleri bakanlığı "Muhtemel radikalleşme de dahil yabancı etkisini azaltmak için kilise modeline dayalı cami finansmanına açık olduklarını" söyledi.

Almanya'da camilere vergi geliri planlaması

Baden-Wuerttemberg eyaleti İçişleri Bakanlığı Sözcüsü de "hem ilahiyat içeriği hem de siyasi görüş anlamında" dış etkilerin tehdidine dikkat çekerek "En kötü durumda bu radikal İslamcı, anti-demokratik içerik ve niyetleri kapsıyor." dedi.