Almanya'da Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı İZLE

Almanya'da Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı İZLE

Almanya'da seçmenler Berlin, Hannover, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Münih ve Karlsruhe kentlerinde kurulan 498 sandıkta oy kullandı. Berlin Olimpiyat Stadı'nın VIP salonlarında 51 sandık odası oluşturuldu.

Almanya'da Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı İZLE

ŞEBNEM SCHAEFER DA OYUNU KULLANDI

Alman siyasetiyle yakından ilgilenen manken ve fotomodel Jennifer Şebnem Schaefer da dün Frankfurt'ta annesi ile birlikte ilk kez oy kullandı. Türkiye'deki seçim için Almanya'da oy kullanabilmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Şebnem, "Frankfurt Fraport Arena'da cumhurbaşkanlığı seçimi için daha kapılar açılmadan annemle beraber sıraya girdik. Sistem çöktüğünden dolayı 1 saat sonra oyumu 66 nolu sandıkta ilk olarak ben kullandım. Annem de bu sevinci ilk kez yaşadı. Arena'nın kapıların açılmasıyla birlikte kalabalık bir Alman basın grubunun çıkması ve yoğun ilgisi bizi çok şaşırttı." dedi.

"TÜRK OLDUĞUMUZU HATIRLADIK"

Öte yandan seçmenlerden Sefer İdrisoğlu, "Sayın Başbakanımıza oy verdik. Çünkü Başbakanımız 12 yıldır ülkemize hizmetler verdi" dedi. Tuba Temizsoy ise kendisini ilk defa tam bir Türk vatandaşı gibi hissetmeye başladığını söyledi. Düsseldorf'ta oy kullanan Hanifi Ağırman (73) "Bir kez daha Türk olduğumuzu hatırladık" dedi.