Almanya'da Sarı Yelekliler benzeri eylem endişesi
ensonhaber.com

qweqwe

Federal Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, Fransa'daki Sarı Yelekliler eylemlerinin benzerinin Almanya'da da yaşanmasından endişe ettiğini söyledi.

Ülkede dizel motorlu araçlara getirilen yasakların, burdaki öfkeli sürücülerin kitlesel protestolarına yol açabileceğini belirten Bakan Scheuer, katıldığı bir televizyon programında, Sarı Yelekliler eyleminin Almanya'da da benzer karşılık bulmasından duyduğu endişeyi belirtti.

"ENDİŞEM BU"

Funke Medya Grubu'nun "Sarı Yelekliler eylemlerine benzer protestolar burada da yaşanır mı?" sorusuna, "Tam olarak endişem bu." yanıtını verdi.

Deutsche Welle'nin haberine göre Scheuer, insanların siyasetin iklimi korunmasına ve temiz havaya yönelik politikalar üretmesini desteklediklerini, ancak bunu hız sınırlamaları, araç yasakları ya da vergilerin yükseltilmesi yoluyla yapmalarından yana olmadıklarını söyledi.

DİZEL YASAĞI

Ulaştırma Bakanı, dizel motorlu araç yasaklarından etkilenen yerel yönetimleri de yasaklara hukuki yollardan itiraz etmeye çağırdı.

Cumartesi günü Almanya'nın Stuttgart kentinde yaklaşık 800 kişi, dizel motorlu araçlara getirilen yasağı protesto etmişti. Eylemcilerin yarısından fazlasının sarı yelekler giydikleri gözlemlenmişti.