Almanya'da üç Türk vatandaşına MİT gözaltısı

almanya türkiye

Karlsruhe’de bulunan Federal Savcılık’tan yapılan açıklamaya göre, Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaletleri’nde (KRV) gerçekleştirilen gözaltıların 11 Kasım tarihli mahkeme kararı ile 17 Aralık’ta yapıldığı bildirildi.

İkisi 58 ve biri 33 yaşında olan Türk vatandaşlarının, Rheinland-Pfalz Eyaleti görevlileri tarafından ikisinin Frankfurt Havaalanı’nda, diğerinin ise KRV’de kaldığı evinde gözaltına alındığı açıklandı.

Sözde MİT ajanlarının bugün (Perşembe) gözaltı kararı veren Karlsruhe’deki Federal Mahkeme’de yargıç önüne çıkartıldıkları öğrenildi.

Sözkonusu kişiler, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları hakkında bilgi toplamak ve yerel organizasyonlar hakkında edindikleri bilgileri MİT’e aktarmakla suçlanıyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’da 3 Türkün ajanlık suçlamasıyla gözaltına alındığı haberlerine ilişkin, gözaltına alınan kişilerin MİT’le bağlantısı olmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’da 3 Türkün ajanlık suçlamasıyla gözaltına alındığı haberlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bu kişilerin MİT’le bağlantısı olmadığını belirtti. Çavuşoğlu, "Havaalanında yakalanan kişi Türk, diğer 2 kişi Alman vatandaşı. Alman makamları Başkonsolosluğa bilgi vermiş. Başkonsolosluk süreci yakından takip ediyor, biz de yakından takip ediyoruz" dedi.