Almanya'nın 75 yıllık elektronik devi iflas etti

metz

Noel öncesinde işsiz kalma endişesiyle Metz çalışanları geçtiğimiz yıldan buyana firmanın ekonomik krize dayanması için maaşlarına zam yapılmasından vazgeçmişti.

TELEVİZYON, FLAŞ, RADYO

Almanya ve dünyada kalitenin adresi olarak gösterilen Metz firması 1938 yılında Paul Metz tarafından kurulmuştu. Radyo, manyetik şeritli teyp cihazları ve televizyon üretimiyle isminden başarıyla söz ettiren Metz firması 1950 yılında fotoğraf aksesuarı üretimine geçti. Elektronik cihazlarda olduğu gibi kaliteli ve dayanıklı flaş üretiminde zirveye tırmanan Metz çalışanlarının maaşları artık iflas masası tarafından karşılanacak.

ÇALIŞANLAR HENÜZ İŞTEN ÇIKARILMADI

Giderek piyasadan kalkan tanınmış, geleneksel Alman markaları Saba, Nordmende, markalarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Metz çalışanlarının ise henüz işten çıkarılmayacağı bildirildi. Sendikalar, Metz firmasının 10 milyon Euro’dan fazla sıcak paraya ihtiyacı olduğu ve ekonomik krize dayanma şansının az olduğu görüşünde hemfikirler.

Almanya'nın 75 yıllık elektronik devi iflas etti

ÜRETİMİ DEVAM ETTİRECEK

İflas tasfiye yetkilisi Joachim Exner, Noel ve yılbaşı öncesi iç ve dış pazarın çok önemli olduğunu, üretimin aksamadan devam edeceğini açıkladı. Elektronik cihaz ve flaş üretiminde ucuz Uzak Doğu pazarıyla rekabet edemeyen Metz'in çalışanlarını zor günler bekliyor.

Almanya'nın 75 yıllık elektronik devi iflas etti