Altan Erbulak kimdir

11 Kasım 1929'da Erzurum'da doğdu. İlk defa 1955 yılında amatör tiyatrocu olarak sahneye çıktı.


Oynadığı oyunlar arasında Ayı masalı, Midas'ın kulakları yer almaktadır. Oyunculuğu dışında karikatürist yönü de vardır. 1979 yılında Metin Serezli ile birlikte Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu'nu kurmuştur. 

1988 yılında gittiği turnede sahnede yaşamını yitirmiştir. Hâlâ dizilerde ve tiyatrolarda oynamakta olan eşi Füsun Erbulak ve kızı Sevinç Erbulak da aynı mesleği yapmaktadırlar.

Erbulak Vatan, Akşam, Tef, Akbaba, Fırt, Gırgır, Milliyet gibi çok dergi ve gazetede karikatür çizdi. "Hürmüz’le Cafer", "Kibar Hırsız" sanatçının Türk mizahına kazandırdığı karikatür tiplerinden birkaçıdır. 

Orhan Boran'ın 1960'lı yıllarda yayımladığı ve kendi radyo karakterlerine dayandırdığı çizgi roman Yuki'yi de Altan Erbulak resimliyordu.

Türkiye'de Yavru ile Katip (002 filmleri olarak da bilinirler) olarak tanınan ve 1970'li yıllarda sinemalarda yaygın olarak gösterilen İtalya yapımı Franco e Ciccio filmlerinde Ciccio Ingrassia'nın oynadığı Katip karakterini Altan Erbulak seslendiriyordu. 

Franco Franchi'nin oynadığı Yavru karakterinin Türkçe dublajını ise Erol Günaydın yapıyordu.

Ölümünden sonra adına, eşi Füsun Erbulak, kızları Ayşe ve Sevinç Erbulak tarafından, yılın başarılı oyuncusuna verilmek üzere “Altan Erbulak Ödülü” konuldu.