Alternatif yakıtlı araçlar trafiğe çıktı

1

Avrupa’nın en verimli hidrojenli aracını üretmek için yola çıkan Ankara  Üniversitesi öğrencileri, çalışmalarını gün yüzüne çıkardı.

ARAÇLAR TRAFİĞE ÇIKARILDI

Öğrenciler, kendi imkânlarıyla tasarlayıp geliştirdikleri güneş enerjili araçları ‘Günebakan 3’ ve hidrojen yakıtlı araçları ‘Hidroket 4’ü Başkentlilere tanıttı. Ankara Üniversitesi öğrenci takımları, araçları tanıtma yolunu direkt trafiğe çıkararak kullandı. Araçları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, takım yetkilileri yeni nesil enerji kaynaklarını kullanan otomobil teknolojileri ile yazılım ve mekanik alanda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

TANITIMLAR YAPILDI

Ankara Üniversitesi Rektörlük Kampüsü’nden hareket eden araçlar, ATO Congresium’a şehir trafiğinde sürülerek götürüldü. Böylece AŞTİ ve Koç Kuleleri önünde hem araçların kullanılabilirliği hem de okul ve takım tanıtımları gerçekleştirildi.

Alternatif yakıtlı araçlar trafiğe çıktı

Takım, tanıtımın ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrencileri kutlayan Rektör İbiş, trafikte hız keserek, çalışmalarında ise hız kesmeden devam etmelerini istedi.

ATIK OLARAK SU BUHARI ORTAYA ÇIKIYOR

2006’da kurulan ’Hidromobil Takımı’ 4 tane araç geliştirdi. Türkiye’de iki kez ’En İyi Tasarım’ ödülü alan takım, Hollanda’nın Rotterdam kentinde Shell Eko Maraton Yarışması’na katıldı. Araçların en önemli özelliği çevreci olması. Yakıt olarak hidrojen kullanılıyor ve böylece atık olarak sadece su ya da su buharı ortaya çıkıyor.