Altın İstiridye ödülü Çin'de sansürlenen filme verildi
AA

İspanya'nın uluslararası alanda en önemli sinema festivali olan San Sebastian'da "Altın İstiridye" ödülü, Çinli yönetmen Feng Xiangong'un "I am not Madame Bovary" (Ben Madam Bovary değilim) adlı filme verildi.

Bu yıl 64'üncüsü düzenlenen festivalde "En İyi Film" ödülü olan "Altın İstiridye"ye layık görülen Çinli yönetmen Feng'in "I am not Madame Bovary" adlı filmi, ülkesinde sansüre uğrayıp gösterime girememişti. Ünlü yönetmenin Çin'deki kamu yönetimine sert eleştiriler getiren filmi, San Sebastian'da hem "En İyi Film" hem de "En İyi Kadın Oyuncu" (Fan Bingbing) ödüllerini aldı.

Altın İstiridye ödülü Çin'de sansürlenen filme verildi

HOLLYWOOD YILDIZLARI TRUMP'I ELEŞTİRDİ

Öte yandan, 16-24 Eylül tarihlerinde yapılan San Sebastian Film Festivali'ne gelen Hollywood yıldızlarının basına verdikleri demeçlerde, ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ı eleştirmeleri dikkati çekti.

Ethan Hawke, Sigourney Weaver ve Richard Gere gibi sinema dünyasının önemli isimleri, Trump'ın ABD Başkanı olmaması gerektiğini savundu.

Richard Gere, EFE haber ajansına verdiği demeçte, "Trump bir palyaço ve her zaman da öyle olacak." şeklinde konuştu.

Amerikalı yönetmen, senarist ve yapımcı Oliver Stone ise "Snowden" adlı filminin tanıtımında gazetecilerin sorularını cevaplarken, "Clinton veya Trump, kim kazanırsa kazansın ABD kendi kendini yok etme yolunda gidiyor. Ama bundan da olumlu bir şeyler çıkacaktır. Bir ülkede ne kadar çok farklılık var ise o kadar çok uyanık oluruz." ifadelerini kullandı.

64'üncü San Sebastian Uluslararası Film Festivali'nde ödüller şu şekilde dağıtıldı:

- En İyi Film: I am not Madame Bovary (Çinli yönetmen Feng Xiangong)

- En İyi Yönetmen: Koreli Hong Sang-Soo (Yourself and Yours)

- En İyi Erkek Oyuncu: İspanyol aktör Eduardo Fernandez (El Hombre de las mis caras)

- En iyi Kadın Oyuncu: Çinli aktrist Fan Bingbing (I am not Madame Bovary)

- En İyi Senaryo: Rodrigo Sorogoyen ve Isabel Pena (Que Dios Nos Perdone)

- Juri Özel Ödülü: "El İnvierno" (Arjantinli yönetmen Emiliano Torres) ve "The Giant" (İsveçli yönetmen Johannes Niholm)

- Latin Ufuklar Ödülü: "Rara" (Şili)

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)