Amazon'un yeni telefonu hakkında son detaylar

Amazon'un yeni telefonu hakkında son detaylar

Amazon'un geçtiğimiz gün duyurduğu ve temmuz ayında satışa sunmayı planladığı Android telefonu Fire Phone, kameralar kullanarak ekranına üç boyutlu derinlik kazandırıyor ve gerçek dünyadaki eşyalar hakkında hızla bilgi alınmasını sağlayan Firefly adında etkileyici bir özeliğe sahip.

ÖN KAMERALARIYLA 3D EFEKTİ OLUŞTURUYOR

Tepedeki selfie kamerası haricinde, Fire Phone'un ön köşelerinde dört adet kızılötesi kamera var. Bu kameralar, sürekli olarak kullanıcının başının konumunu gözlemliyor. Bu sayede, Amazon'un Dynamic Perspective adını verdiği özellik ortaya çıkıyor: Fire Phone kullanıcının konumuna göre görüntülere eklediği üç boyutlu derinlik perspektifini değiştiriyor. Haritalarda, oyun oynarken ve hatta arayüzde dolaşırken kullanılabiliyor. Üzerinde dört sensör dahil altı kamera bulunan cihaz 3 boyut teknolojisiyle dikkat çekiyor.

GÜÇLÜ BİR DONANIMI VAR

Sanma ki Jeff Bezos aza kanaat ediyor. Fire Phone, Amazon'un önceki orta seviye telefonlarından çok daha güçlü bir telefon. Aslına bakarsan, LG G3 ve Samsung Galaxy S5′e yakın bir güçte. Dört çekirdekli 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemciye, Adrena 330 GPU'ya ve 2 GB belleğe sahip. Ekranı 4,7 inç boyutunda ve HD çözünürlük sunuyor. Her bir inçe düşen piksel sayısı (ppi) ise 315. Ayrıca, pili 2400 mAh değerinde ve 4G destekli.

TEMMUZDA SATIŞTA

Fire Phone ilk etapta (25 Temmuz) GSM operatörü AT&T'ye özel olarak ABD'de satışa sunulacak. 32 GB'lık model iki yıl kontratlı olarak 199 dolar, 64 GB'lık model ise 299 dolar fiyatla alıcı bulacak. Telefonun kontratsız fiyatları ise sırasıyla 649 dolar ve 749 dolar şeklinde. Fire Phone'u satın alanlar ayrıca bir yıl boyuna Amazon Prime servisinden ücretsiz olarak yararlanacak. Henüz telefonun uluslararası çıkış tarihine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

DETAYLI TEKNİK ÖZELLİKLER

Boyutlar: 139,2 x 66,5 x 8,9 mm Ağırlık: 160 gram Ekran: 4,7 inç IPS LCD HD (1280x720p), 315 ppi, Gorilla Glass İşlemci: 2,2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci Bellek: 2 GB bellek Depolama: 32/64 GB ve tüm Amazon içerikleri için sınırsız bulut depolama alanı Kamera: Optik görüntü sabitleyicili 13 MP arka kamera ve sınırsız fotoğra depolama alanı, 2,1 MP ön kamera ve 3D Dynamic Perspective teknolojisinin dört ön kamerası. Hoparlör: Dolby Digital Plus çevresel sesli iki hoparlör Bağlantılar: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 3.0, 3G, LTE Pil: 2400 mAh pil İşletim sistemi: Android tabanlı Fire OS 3.5.0