Amerikalı Müslümanlar Diyanet’i ziyaret etti
İHA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslamiyet’i yeni kabul eden Amerikalı Müslümanları ağırladı. Ziyaretten dolayı heyete teşekkür eden Erbaş, kendilerini Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Amerikalı Müslümanlar Diyanet’i ziyaret etti

HEYETİ TEBRİK ETTİ

İslam’ı seçmiş olmalarından dolayı heyeti tebrik eden Erbaş, “Rabbim, bu kararınızı son nefesinize kadar en güzel bir şekilde devam ettirmeyi, ona layık bir kul olmayı, Peygamberimize layık bir ümmet olmayı nasip eylesin inşallah.” dedi.

İslam’ın bütün peygamberlere gönderilen dinin ortak adı olduğunu belirten Erbaş, “İslam, Hz. Adem’den Hz. Muhammed’e kadar bütün peygamberlere gönderilen dinin adıdır.” ifadelerini kullandı.

Amerikalı Müslümanlar Diyanet’i ziyaret etti

HER TOPLUMUN PEYGAMBERİ İSLAM'I ANLATMIŞTIR

Kur’an-ı Kerim’de bütün topluluklara peygamber gönderildiğinin ifade edildiğini söyleyen Erbaş, “Her topluma gönderilen peygamber İslam’ı anlatmış, toplumlarını İslam’a davet etmiş, Hz. Musa da Hz. İsa da öyle yapmış. Yani bizim inancımıza göre, onların toplumlarına anlattıkları dinin adı da İslam’dır.” diye konuştu.

Peygamberler arasında hiçbir fark gözetmeden hepsine iman ettiklerini hatırlatan Erbaş, şunları söyledi:
“Toplumda insanlar barış içerisinde yaşasınlar, yardımlaşsınlar, paylaşsınlar, birbirleriyle huzur ve birlik, beraberlik içerisinde yaşasınlar, yaratıcıyı, Allah’ı tanısınlar, onun emirlerini yerine getirsinler. Bütün peygamberlerin esasında toplumlarına vermiş oldukları mesajların özü budur. Bu açıdan Allahü Teala, dinine vermiş olduğu isim olarak öyle manidar, öyle anlamlı bir kelime seçmiş ki, İslam kelimesi barış, kurtuluş anlamına gelmektedir.”

Amerikalı Müslümanlar Diyanet’i ziyaret etti

Amerikalı Müslümanlar Diyanet’i ziyaret etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)