Amerikalı parlamenterden İslam ve Müslümanlara hakaretler

molly white

Teksas eyalet temsilcisi Molly White, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, çalışanlarına Teksas Müslüman Günü kapsamında kendisini ziyaret edecek Müslümanlar'dan "İslami terör örgütlerini kınamalarını ve herkesin önünde Amerika ve kanunlarına bağlı olduklarını duyurmalarını" istemeleri talimatı verdiğini bildirdi.

KURAN'A HAKARET

2003'ten beri iki yılda bir düzenlenen ve Müslümanlara eyalet meclisi üyeleriyle bir araya gelme fırsatı veren Teksas Müslüman Günü'nde ofisinde olmayacağını belirten White, "resepsiyon masasına bir İsrail bayrağı bıraktığını" ifade etti.

White, bu mesajından bir saat önce yayınladığı bir diğer yazısında ise Kuran-ı Kerim'in "İslam'ın gayelerine ulaşmak için yalan söylemeyi" öğütlediğini iddia etti.

White, "Teksaslılar aşırı uçtaki grupların Amerikan olmak ve Amerikan tarzı yaşamın içinde asimile olmak yerine buraya gelip kendi kültürlerinin savunuculuğunu yapmalarına izin vermemeli" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, gün kapsamında Teksas eyalet meclisi binasına gelen ve çoğunluğu öğrenci ve çocuklardan oluşan yaklaşık 100 Müslüman, İslam karşıtı sloganlar atan küçük bir grubun protesto gösterisiyle karşılaştı.

Yerel yayın yapan The Texas Tribune'de yer alan habere göre, protestocuların "Evinize Dönün & Obama'yı Yanınızda Götürün" ve "Radikal İslam Yeni Nazi İdeolojisidir" yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından düzenlenen ve 2003'ten beri iki yılda bir kutlanan Teksas Müslüman Günü'nün ilk defa protesto edildiğini belirten CAIR yöneticisi Mustafa Carroll, bu seneki kutlamadan önce internet üzerinden tehdit aldıklarını ve bunu FBI'a bildirdiklerini dile getirdi.

Grup, eyalet meclis başkanı Joe Straus'a gönderdiği bir mektupta, White'ın yayınladığı mesajların kanunlara aykırı olup olmadığı konusunda inceleme yapılmasını talep etti.