Amerikan mutfaklı salonlar için 5 muhteşem fikir

Evlerin metrekareleri küçüldükçe yaşam alanına daha çok yer açma isteği Amerikan mutfaklarını popüler kılmaya başladı. Açık mutfak anlayışına sahip bu tarzda salonlar mutfakla aynı mekanı paylaşıyor. İşte ev dekorasyonunda yenilikler sunan Amerikan mutfaklı salonlar için 5 muhteşem fikir..

Amerikan mutfaklı salonlar için 5 muhteşem fikir

AMERİKAN MUTFAK DEKORASYONUNUN PÜF NOKTALARI

- Açık mutfaklı salonunuzun metrekaresi küçükse her iki alanı bütünlüklü şekilde dekore etmelisiniz. Açık tonlar hem salonu hem de Amerikan mutfağı daha geniş gösterecek, ferah bir hava katacaktır.

- Salon kanepesinin sırtını mutfağa çevirebilir, hatta dar uzun bir masayı paravan olarak kullanabilirsiniz. Bu seçim daha spor ve şık bir dekorasyona kavuşmanızı sağlayacaktır.

Amerikan mutfaklı salonlar için 5 muhteşem fikir

- Açık mutfağın zeminini, duvarını ve mutfak dolaplarını farklı renklerde kullanmak, salon ve mutfağı ayrı bir alanlar gibi gösterecektir. Mutfak için renk seçimini yaparken salondaki mobilyalara kontrast olanları tercih etmeyi ihmal etmeyin.

- Mutfak adası fikrine sıcak yaklaşır mısınız? Mutfak adaları hem yemek hazırlama ve yeme aşamasında yer kazandırır, hem de açık mutfağın salondan ayrılmasını sağlar.

Amerikan mutfaklı salonlar için 5 muhteşem fikir

- Yarım ya da tavana dek yükselen alçıpan duvarlar ekonomik ve şık bir alan oluşturmanıza yardımcı olabilir. Alçıpan duvarı salonunuza uygun şekilde renklendirebilir, duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Salona bakan yüzüne tablolar asabilir, mutfağa bakan yüzüne mutfak aletleriniz için raflar yapabilirsiniz.