Anadolu yakası, dev bir sosyal alana kavuşuyor

Anadolu yakası, dev bir sosyal alana kavuşuyor

Sultanbeyli özlemle beklediği Gölet'e sonunda kavuşuyor. Neredeyse ilçenin belediye olmasına dayanan projenin Belediye Başkanı Hüseyin Keskin seçim döneminde sözünü vermişti. Çalışmaları tamamlanan Gölet'in yakın zamanda dev bir açılışla ilçe sakinlerinin hizmetine sunulması bekleniyor.

Anadolu yakası, dev bir sosyal alana kavuşuyor

Gölet, ilçe halkına yepyeni bir yaşam alanı olacak. İçerisinde futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş alanları, seyir terasları, çay bahçesi, restoran, park ve amfileri olan Gölet Projesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Çalışmalar çerçevesinde, Gölet'in suyu boşaltılarak alt tabakada oluşan balçık temizlendi. Projenin alt kısmında 3 bin kişilik birde stadyum yapıldı. İçerisinde sosyal tesisin bulunduğu proje, adeta ilçeye yeni bir yaşam alanı kazandırıldı. İlçe halkının merakla beklediği Gölet'e yüzlerce ağaç dikildi. Üç bin kişilik stadyum Gölet'in bulunduğu bölgeyi daha da farklı bir kimliğe büründürüyor.

Anadolu yakası, dev bir sosyal alana kavuşuyor

Gölet Projesi içerisinde 3 ayrı amfi bulunuyor. Proje bittiğinde ilçede düzenlenen birçok kültür etkinliği bu amfilerde hayata geçirilecek. Amfiler 1200, 750 ve 500 kişi kapasiteli olarak tasarlandı.

Spor Alanları

İlçe halkını spora yönlendirmek amacıyla projede spor yapılabilecek alanlara oldukça fazla yer verildi. 560 metrekare fitness alanının yer aldığı projede, halı sahalardan, tenis sahalarına varana kadar en ince ayrıntılar bile düşünüldü. Amaç spor yapan sağlıklı bireyler yetiştirmek. Gölet projesi her yönüyle sosyal yaşamı destekleyen bir proje olma özelliği taşıyor. Projede bin 200 metre bisiklet yolu ve bin 850 metre yürüyüş yolu bulunuyor. 4900 metrekare oyun alanının bulunduğu projede çeşitli türde oyun gurupları bulunuyor. Bu oyun gruplarının bazıları Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Anadolu yakası, dev bir sosyal alana kavuşuyor

4700 metrekare piknik alanı, 500 kişilik sosyal tesis ile Gölet, yaz aylarının vazgeçilmez adresi olacak. İlçe halkı boş vakitlerinde dinlenmek için piknik alanında ve sosyal tesiste buluşacak. Dev su gösteri alanı ve 8 adet ahşap terasın bulunduğu Gölet, ilçenin vizyon projesi. Ayrıca 120 bin metrekarelik alana ağaçlar ve çimler için otomatik sulama sistemi yapıldı. 3 bin adet ağaç, 75 bin çalı gurubu, 1 milyon 500 bin mevsimlik lalenin bulunduğu Gölet Projesi'ni ilçe halkı dört gözle bekliyor.

Anadolu yakası, dev bir sosyal alana kavuşuyor

5 adet otoparkın bulunduğu projede İBB Park ve Bahçeler Şefliği binası da olacak. Şefliğin projenin içerisinde yer alması yetkililer tarafından büyük bir artı olarak değerlendiriliyor. Çünkü Gölet'te olabilecek en ufak bir yıpranmada ekipler anında müdahale edecek. Bu da Gölet'in hep yeni kalması ve canlı tutulması anlamını taşıyor.