Anadolu'nun özeti Kahramanmaraş

Şehri ziyaret eden Ahmet Bilal Arslan, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak 'Kahramanmaraş'ta yaşadığı tecrübeleri anlattı: Kahramanmaraş’ı halen görmediyseniz işte size Maraş hazinelerinden bir kaç ipucu.

Anadolu'nun özeti Kahramanmaraş

GERMENİCEA MOZAİKLERİ

Anadolu’da Roma İmparatoru Caligula adına kurulan kentlerden biri olan Germenicea uzun yıllardan beri aranıyordu. 2009 yılında kent merkezine oldukça yakın bir alanda, Karamaraş olarak da bilinen Dulkadiroğlu Mahallesi’nde bulunan taban mozaikleri bu kayıp kentin ipuçlarını fısıldadı.

Kahramanmaraş'tan görüntüler

Her geçen gün yeni bir kısmı daha gün ışığına kavuşup, ziyarete açılan Roma villalarının bu eşsiz mozaikleri ile mutlaka tanışmalısınız.

Anadolu'nun özeti Kahramanmaraş

MARAŞ KALESİ VE MÜZE

Kahramanmaraş Kalesi geçmişi Hititlere kadar uzanan büyük bir höyüğün üzerine kurulu. Roma, Bizans ve Arapların ardından, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar da kaleyi kullanmış. Kaleden kent manzarasını kuş bakışı seyredip, kale içindeki kafelerde yorgunluk atabilirsiniz.

Anadolu'nun özeti Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi de kentte görülmesi gereken önemli noktalardan. Kahramanmaraş’ın kültür akslarının izini sürebileceğiniz müze kent merkezinde yer alıyor.

Anadolu'nun özeti Kahramanmaraş