Andrey Parubiy: Rusya tüm Ukrayna'ya hükmetmek istiyor

rusya ukrayna

Parubiy, başkent Kiev'de düzenlenen brifingde, Rusya'nın sonbahar döneminde Ukrayna'da yeni kışkırtmaları düzenleme ihtimalinin büyük olduğunu söyledi.

Rusya'nın sadece Kırım ve Donbass bölgesini değil tüm ülkeyi kontrolü altına almayı istediğini iddia eden Andrey Parubiy, "Rusya, ekonomik krizden dolayı hükümetin aldığı kararlardan memnun olmayan nüfus üzerinde yeni kışkırtmalar yaparak ayrılıkçı hareketlerin artmasına sebep olabilir. Yaz döneminde bunu beklemiyoruz ancak sonbaharda bu durumun gerçekleşme olasılığı yüksek. Putin, sadece Kırım ve Donbass bölgesini değil tüm Ukrayna'yı kontrolü altına almak istiyor, dolayısıyla Harkov bölgesinde ve Ukrayna'nın deniz kapısı olan Odessa bölgesinde yeni kışkırtmaların tehlikesi artıyor" diye konuştu

Andrey Parubiy: Rusya tüm Ukrayna'ya hükmetmek istiyor

Ukrayna sınırında hala 40 bin Rus askeri bulunduğunu dile getiren Parubiy, "Rusya, sınırdaki askerlerini geri çekmek yerine sınıra yakın rotasyonunu gerçekleştiriyor. Çok sayıda tank ve askeri bölgede tutan Rusya, bölgede bulunmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

Öte yandan Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna ordu birlikleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Slovyanks kentinde ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda ölü ve yaralılar olduğu bildirilirken, ordu birliklerinin şehre henüz girmeyi başaramadığı aktarıldı. Lugansk'ta çatışmaların alevlendiği, ordu birliklerinin bölgede etkinliğini artırmaya başladığı belirtildi.