Andy Whitfield kimdir

Andy Whitfield kimdir

Oyunculuk kariyerine 2004'de başlayan aktörün ilk film deneyimi Cebrail'dir. Spartacus: Blood and Sand dizisindeki Spartacus rolü ile tanınmaktadır. Spartacus Blood and Sand'den önce Opening up, All Saints, The Strip, Packed to The Rafters ve Mcleod's Daughters adlı avustralya dizilerinde oynamıştır.University of sheffield mezunu bir insaat muhendisi olan Whitfield, oyunculuğun yanı sıra modellik yapmıştır.

Andy, Robert ve Pat Whitfield çiftinin oğlu olarak Amlwch'de doğmuştur. 1999 yılında ise Avustralya'ya yerleşmişlerdir. Oyuncunun Laura adında bir de kızkardeşi bulunmaktadır. İlk evliliğini Terrica Smith ile 1999 yılında yapmış ve 2003 yılında boşanmışlardır. İkinci evliliğini Vashti Whitfield ile yapmış, bu evlilikten iki çocuğu dünyaya gelmiştir.

Starz kanalının dizisi Spartacus: Blood and Sandin başrol oyuncusu olan Andy Whitfield dünya çapında bir ün kazanmıştır. Oyuncuya 16 Mart 2010 tarihinde Hodgkin dışı lenfoma teşhisi konmuştur. Dizinin ikinci sezon hazırlıkları için olağan check-up'ını yaptıran oyuncunun hastalığı bu sayede ortaya çıkmıştır ve kendisi derhal Yeni Zelanda'da tedaviye alınmıştır.

Andy Whitfield kimdir

Haziran 2010'da yapılan resmi açıklamada Andy Whitfield'in aldığı tedavinin olumlu sonuçlandığı, ünlü oyuncunun kanseri yendiği ve 2010 Kasım ayından itibaren Spartacus: Blood and Sand'in 2. sezonunun çekilerek yayınlanacağı bildirilmiştir. Fakat 20 Eylül günü yapılan açıklamada Whitfield'ın kanserinin nüksettiğinden dolayı dizinin 2. sezonunda olmayacağı bildirilmiştir.

11.09.2011 tarihinde lenf bezi kanserinin getirdiği komplikasyonlar sonucunda Andy Whitfield, kansere karşı verdiği mücadelesinde yenik düştü. 39 yaşındaki oyuncu, Avustralya'nın Sydney kentindeki evinde yaşamını yitirdi. Üzücü haberi oyuncunun eşi Vashti Whitfield, "Güneşli bir Sydney sabahında Andy kollarımda hayata gözlerini yumdu" sözleri ile basına bildirdi. Spartacus dizisinin yönetmeni Steve DeKnight de twitter hesabından "Böyle bir kaybı anlatacak kelime bulamıyorum. Seni çok özleyeceğiz kardeşim" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Whitfield, Spartacus: "Kan ve Kum" dizisinden ayrılışını "Böylesine sıra dışı bir projeden ve birlikte çalıştığım insanlardan ayrılmak zorunda kalmak benim için büyük bir hayal kırıklığı. Sanırım bu benim ve ailem için bir başka sıra dışı yolculuğa çıkma zamanı" sözleri ile anlatmıştı.

Filmografi

• Spartacus: Blood and Sand (dizi) 2010

• The Clinic 2010

• McLeod's Daughters (dizi) 2008

• Packed to the Rafters (dizi) 2008

• The Strip (dizi) 2008

• Gabriel 2007

• All Saints (dizi) 2004