Angela Merkel Aleksis Çipras'a telgraf çekti

Angela Merkel Aleksis Çipras'a telgraf çekti

SYRİZA’nın lideri Yunanistan’ın yeni başbakanı Aleksis Çipras’ı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu dahil olmak üzere pek çok lider telefonla arayarak seçim başarısından dolayı tebrik etti.

İYİ DİLEKLERİNİ İLETTİ

Herkesin telefonla arayarak tebrik ettiği Çipras'ı Almanya Başbakanı Angela Merkel telgraf göndererek tebrik etti. Telgraf metni 2 cümleden oluştu. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Yunanistan'da Pazar günü yapılan seçimleri kazanarak yeni kabineyi kuran Başbakan Aleksis Çipras'ı telgrafla kutladığı ve zor görevinde güçlü ve başarılı olması için iyi dileklerini ilettiği açıklandı.

ALMANYA- YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ

Merkel ve hükümeti, Yunanistan'ın uluslararası kurtarma programı uyarınca üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmesinde ısrar ediyor. Başbakanlık makamından dün yapılan açıklamaya göre Merkel kutlama mesajında, Almanya ve Yunanistan arasındaki iyi ilişkilerin "daha da derinleştirilmesi" arzusunu ifade etti.

MERKEL'İN TELGRAFI

"Size, başbakan olarak çalışmalarınızda güç ve başarı dilerim. Sizinle birlikte halklarımız arasında geleneksel iyi ve derin ilişkileri güçlendirip daha da derinleştirebileceğimizi umuyorum."