Angela Merkel dokuzuncu kez seçilecek
ensonhaber.com

Almanya Başbakanı Merkel'in lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) parti kongresi 6 Aralık'ta Almanya'nın Essen kentinde toplanıyor.

Genel Başkan seçimi yapılacak olan kongrede Merkel'in dokuzuncu kez genel başkanlığa seçilmesi büyük olasılık..

MERKEL'İN SEÇİLMESİNE 'MÜLTECİ' ETKİSİ

Merkel'in seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor, ancak merak edilen tek konu mülteci krizinin ardından Merkel’in kendi saflarından ne kadar destek kaybettiği.

Angela Merkel dokuzuncu kez seçilecek

"DÜRÜST BİR SONUÇ BEKLİYORUM"

Alman kamu kanalı ARD’de haber programına konuk olan Almanya Başbakanı Merkel konuya ilişkin soruları yanıtladı. Merkel, Kongre’den "dürüst bir sonuç" beklediğini söyledi.

2 YIL ÖNCE YÜZDE 97 ALMIŞTI

Bundan 2 yıl önce yapılan parti kongresinde Angela Merkel, oyların yüzde 97’sini almıştı. Ancak bu sonuç mülteci krizinden önce idi. Mülteci krizi sonrası Merkel'e parti içinde de eleştiriler yöneltilmişti.

ALTERNATİF İSİM YOK

Deutsche Welle'nin haberine göre, program sunucusunun partide alternatif bir ismin eksikliğinin lider olarak kalmasında bir etkisi olup olmadığı yönündeki sorusunu Merkel, "Kimse yeri doldurulamaz değildir" şeklinde yanıtladı.

POLİTİKALARI SORULDU

Almanya Başbakanı, "yürüttüğü politikaların bazı vatandaşların dünyasını alt üst edip etmediğine" ilişkin soruyu ise "2015 yılında acil insani bir durum söz konusuydu ve biz de buna uygun olarak davrandık ve yön verdik" şeklinde yanıtladı.