Angelina Jolie’den Ezidilere sürpriz ziyaret

IŞİD teröründen kaçarak Duhok’taki kampa sığınan mültecileri çadırlarında ziyaret eden Ünlü Hollywood yıldızı ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, kamp sakinlerinden yoğun ilgi gördü.

KAMPLARA GELİN ÇAĞRISI

"Değerlerimizi evimizden savunmanın zamanı değil" diyen Jolie, bunun bu kamplarda, Irakta, Suriye’de yıkılmış şehirlerde yapılması gerektiğini söyledi.

"Dünya halklarına yüksek sesle çağrıda bulunmak istiyorum. Bir kısmı Suriye’deki olaylardan kaçan bu insanlar, çok mağdur durumda. Suriye’deki olaylarda yaklaşık 13 milyon insan yerinden oldu. Aralarında hasta ve evsiz barksız olanlar var. Uluslararası kamuoyu bu insanlara yardım ulaştırmak için daha fazla çaba göstermelidir.

Angelina Jolie’den Ezidilere sürpriz ziyaret

Angelina Jolie’den Ezidilere sürpriz ziyaret İZLE

"Bu durum daha kaç sene sürecek Bir yıl mı, iki yıl mı, üç yıl mı, yoksa daha fazla mı Dünya liderlerine ve devlet başkanlarına sesleniyorum: Bu sorunun çözümü için bir yol bulun. İnsanların içinde bulunduğu bu ağır şartlardan kurtulması için girişimlerde bulunun. Gördüğüm insanlar gerçekten çok mağdur ve büyük zorluklarla karşılaşmış. Bu böyle devam etmemeli. “Daha önce kaçırılıp da kurtulan bir kadını kampta gördüm. Bu kadın hala çok korkuyordu. O kadar korkmuş ki bizimle konuşamıyordu. Kampta kalacak çadır bulamayan aileler gördüm. Ayrıca iki yıldır bu ağır kış şartlarında yaşayan aileler var. Eşi, kardeşi, oğlu, kızı IŞİD tarafından kaçırılan kadınlar gördüm. Ağır hastalıklara maruz insanlar gördüm. Teröristler tarafından köle gibi kullanılan kadınlar var. Bunlar gerçekten çok üzücü olaylar.”

Angelina Jolie’den Ezidilere sürpriz ziyaret

Jolie’nin ziyareti önceden duyurulmadı. Kürt Bölgesel Yönetimi, Irak’ın diğer bölgelerinden ve Suriye’den gelen 1.6 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Angelina Jolie’den Ezidilere sürpriz ziyaretAngelina Jolie’den Ezidilere sürpriz ziyaret