Anıtpark yıl sonunda hizmete açılıyor
İHA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Anıtpark’taki yenileme çalışmalarının yüzde 70’ini tamamlayarak, 250 adet rengarenk ağacın dikimine başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın, kentin en eski parklarından Anıtpark’ta başlattığı yenileme çalışmaları devam ediyor.

Anıtpark yıl sonunda hizmete açılıyor

DAHA RENKLİ BİR HALE GETİRİLECEK

Yılsonunda tamamlanacak çalışmalar kapsamında ekipler, Anıtpark’ın daha yeşil ve renkli olması için yeni ağaçlar dikmeye başladı. Parka 12 adet altuni konik mazı, 30 adet top limoni servi, 10 adet mabet, 5 adet fener, 11 adet oya, 150 adet tespih, 6 adet kırmızı yapraklı süs eriği ağaçları dikilirken, salkım söğüt, kasımpatı, meşe, pampas otu ve petunya ağaçlarının dikimi ise çim ekme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacak.

Anıtpark yıl sonunda hizmete açılıyor

“YILSONUNDA HİZMETE AÇILACAK”

Belediye Park ve Bahçeler Şube Müdürü Mehmet Kaya, parkın etrafını saran 50 santimetrelik duvarın kaldırıldığını belirterek, buranın vatandaşların isteği üzerine 400 metre koşu parkuru yapılacağını belirtti. Kaya, mevcut ağaçların dışında parkta yaklaşık 250 adet yeni ağacın dikileceğini ve parkın daha renkli olacağını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)