Ankara gayrimenkulde İstanbul'u sollayacak

ankara

ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Satış Yöneticisi Caner Öner, Ankara pazarının potansiyeli ve avantajları hakkında konuştu.

YATIRIMDA ÖNE ÇIKAN BÖLGELER

Çayyolu, Ümitköy ve Yaşamkent’in yüksek kalitede inşaat malzemesi ile üretilmiş modern, çoğunlukla geniş sosyal merkezlere ve yeşil alanlara sahip konut projeleri ile ön plana çıktığını belirten Öner, "Yaşamkent ve Çayyolu bu anlamda potansiyeli çok kuvvetli bölgelerdir. Şu an için bu bölgelerde ikamet edenlere, sürekli çalışan iş makinalarının ana ve tali yollarda oluşturdukları deformasyon ve yoğunluk ne kadar olumsuz bir etki yaratsa da aslında gelecek için yapılan yatırımın ciddi bir göstergesi olduğunu ön plana atmakta fayda var" dedi.

YÜKSELİŞ DÖNEMİ KAPIDA

Öner, projelerin Çayyolu’nun hem değerini artırdığını hem de evini satmak ya da kiralamak isteyenlere bir bakıma olanak sağladığını belirterek, "Özellikle bu dönemde piyasanın işleyiş istatistiklerine baktığımızda geçen seneye göre satış oranının Ankara genelinde düştüğünü, fakat hali hazırda yükseliş döneminin de kapıda olduğunu öngörmekteyiz” dedi.

"ANKARA İSTANBUL'A KAFA TUTUYOR"

Seminerde Ankara konut pazarı ile ilgili bilgi veren ERA Gayrimenkul Danışmanı Ece Efe de şunları söyledi: “Başkent Ankara; İstanbul gibi nüfusu yoğun olan bir şehre inşaat projeleri ile adeta kafa tuttuğunu görmekteyiz. Ankara Eskişehir yolu boyunca uzanan plaza merkezleri ve devam eden inşaatlar bu dönemde de yatırımcının dikkatini çekti. “