Ankara Gölbaşı'nda binalar yeni çehreye kavuşuyor

e

Anadolu'dan Ankara'ya gelenlerin kente girişte karşılaştıkları ilk ilçelerden biri olan Gölbaşı, Cephe Yenileme Projesi ile kabuk değiştiriyor. Gölbaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Cephe Yenileme Projesi'nin 4. etabının yapımına başlandı.

Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi'nde 59 bina, Cumhuriyet Caddesi'nde 16 bina, İnönü Caddesi'nde 2 bina, Serkent Sitesi'nde 11 ve ZİÇEV'de 7 binanın dış cepheleri yenilenerek Gölbaşı'nın yüzü değiştirilmeye devam ediliyor. Projenin 4. etabı kapsamında toplam 95 binanın dış cephesi yenilenecek.

KASIM AYINDA TAMAMLANACAK

Proje sayesinde Gölbaşı, eski ve yıpranmış bina siluetlerinden sıyrılarak yeni ve modern görünümlü binalara kavuşacak. Yenileme projesi ile enerji tasarrufu sağlamak amacıyla binalara mantolama uygulaması da yapılarak binaların cephelerinde yüzde 30'a varan enerji tasarrufu da sağlanıyor.

Projenin ardından görüntü kirliliğine neden olan tabela gibi unsurlar da kaldırılacak, esnaflar Türkçe isimler konusunda teşvik edilecek. Dış cepheleri ve reklam tabelaları tek tip yapılacak ve bina sahiplerinden herhangi bir ücret alınmayacak. Haziran ayında başlanan yapım çalışmalarının kasım ayı sonunda tamamlanması bekleniyor.

CAZİBE MERKEZİ

Projenin Gölbaşı'nın çehresini değiştiren bir proje olduğunu belirten Başkan Duruay; "Doğal güzellikleriyle Ankara'nın en önemli cazibe merkezi olan ilçemiz gün geçtikçe daha da büyüyor, daha da gelişiyor. Bizde bu gelişimin devamı için ne gerekiyorsa yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Cephe Yenileme Projesi'ne 4. etabıyla devam ediyoruz" dedi.