Ankara Numune Hastanesi'nde yangın
İHA

Ankara Numune Hastanesi'nde yangın

Olay, saat 22.00 sıralarında Altındağ ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çatısında yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Hastanedeki hastalar, tahliye edildi.

Ankara Numune Hastanesi'nde yangın

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Polis ekipleri, hastane ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Hastaneye itfaiyenin girişini engelleyen park halindeki araçlar, çekici yardımıyla çekildi.

Yangını duyan hasta yakınları hastaneye geldi. İlk belirlemelere göre, yangında yaralanan olmadı.

BAKANLIK YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, "Tahliye edilen hastalarımızın Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanelerine nakilleri sorunsuz bir şekilde sağlanmıştır. Hastalarımızın tedavileri bu hastanelerimizde devam edecektir." dedi.

YANGIN NEDEN ÇIKTI

Öte yandan basın mensuplarına bilgiler veren itfaiye çalışanları ve hastalar, yangın başlamasından kısa süre önce çatıdan 'büyük bir gürültü' geldiğini, yangının sebebinin çatıya yıldırım düşmesi olabileceğini iddia ettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)