Ankara OSTİM'de patlama

Ankara OSTİM'de patlama

Yenimahalle Belediye Başkanı'nın verdiği ilk bilgiye göre 7 kişi hayatını kaybetti.

Valilik'ten ise ölü ve yaralılarla ilgili farklı bir açıklama geldi. Ankara Valiliği yaptığı yazılı açıklamada 1 ölü 4'ü ağır 23 yaralının olduğunu duyurmuştu.

BEŞİR ATALAY: 7 ÖLÜ VAR

İç İşleri Bakanı Beşir Atalay da olay yerine geldi.. Atalay yaptığı açıklamada 7 kişinin hayatını kaybettiğini 27 kişinin ise yaralı olduğunu belirtti. Yaralılardan 2'sinin ise durumu ağır.

ÖLÜ SAYISINDA ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Ölü sayısı konusunda çelişkili açıklamalar gelince Ankara Valisi kameralar karşısına geçti. Vali, kazada 2 ölü 4'ü ağır 24 yaralının olduğunu belirtti.

Ankara, OSTİM organize sanayi bölgesinde bir iş merkezinde patlama meydana geldi. Ankara'nın çeşitli yerlerinden de sesi duyulan patlamanın yaşandığı binada kısa süreli yangın meydana geldi.

Ankara OSTİM'deki patlamadan son görüntüler

MELİK GÖKÇEK: 3 ÖLÜ VAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de olay yerine geldi. Cnn Türk canlı yayınına katılan gökçek 3 kişinin hayatını kaybettiğini 2 kişinin ise enkazdan sağ kurtarıldığını duyurdu. Gökçek enkaz altında 5 kişinin bulunduğunu da anlattı.

50'ye yakın işçinin çalıştığı 4 katlı jenaratör üretim tesisinde katlar çöktü. Binada katları ayıran zeminler ve duvarlar çökmüş durumdu. Arama kurtarma ekipleri beton yığınları altında kalmış olma ihtimali olan işçilere ulaşmaya çalışıyor. Binanın etrafındaki araçlar da kullanılamaz hale geldi.

DOĞALGAZ SIKIŞMASI ŞÜPHESİ

Emniyet şeridiyle binanın etrafı sarılmış durumda. İçeriye kimsenin girmesine izin verilmiyor. Patlamanın olduğu binada çalışanların yakınları da bölgeye geliyor. Patlamanın doğalgaz sıkışması nedeniyle olduğu söyleniyor ancak bu bilgi teyit edilmiş değil.

Çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri olay yerinde... AKUT ekipleri de olaya müdahale ediyor.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR:

"Çok büyük bir patlama oldu, her yer duman oldu. Araçlar ezilmiş. Bir sürü yaralı var. Hepsi yerlerdeydi. Polisi aradık heme geldiler."

Ankara OSTİM'de patlama yeri görüntüleri

PATLAMADAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN...

Patlamada yaralananlar oldu. Patlamanın nedeni ise henüz bilinmiyor ancak gaz sıkışmasının sebep olduğuna dair bir iddia ortaya atıldı. Olay yerine 7 ambulans sevk edilirken, itfaiye ekipleri de patlama yerine gitti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ENKAZ ALTINDA İŞÇİLER VAR

İlk bilgilere göre jeneratör üreten dört katlı fabrikanın iki katı çöktü. 40-50 arasındaki işçinin çalıştığı tesislerde yaralılar var. Enkaz altında kalan işçiler var.