Ankara ve Bolu beyaza büründü
ensonhaber.com

Ülke genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Ankara’da sabah saatlerinde kendini kar yağışı olarak gösterdi. Yağan kar açan çiçeklerin üzerini örterken ilginç görüntüler oluşturdu. Bolu'da da gece saatlerinde başlayan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü.

Kartpostallık görüntülerin oluştuğu kentte bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla Nisan ayında yağan kar altında fotoğraf çekildi.

Ankara ve Bolu beyaza büründü

"BOLU'DA BÖYLE ŞEYLER OLUYOR"

Nisan ayının son günlerinde yağan karı yazın gelmeyeceği şeklinde yorumlayan vatandaşlar, “Sabah kalktık bir anda bu manzarayla karşılaştık. Dün de yağmur yağmıştı. Bolu'da geçmiş yıllarda da bunları yaşamıştık. Bolu'da böyle şeyler oluyor, alıştık artık” dediler.

Ankara ve Bolu beyaza büründü
Ankara

HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman çevrelerinin ve Antalya’nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın güneydoğusu (Bilecik, Bursa’nın güneyi, Sakarya’nın güney ilçeleri), İç Ege (Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya), Göller yöresi (Isparta, Burdur’un yüksekleri), Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu) ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Batı Karadeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de de sabah başlayan kar yağışı, sürücüler ile vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oldu.

Ankara ve Bolu beyaza büründü
Eskişehir

Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan ana caddeler belediye ekipleri tarafından açılırken, olası buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldı.

Polis ekipleri, sürücüleri kaygan zemin nedeniyle uyardı.

BOLU

Ankara ve Bolu beyaza büründü
Bolu

Ankara ve Bolu beyaza büründü

Ankara ve Bolu beyaza büründü

KASTAMONU

Kastamonu, etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaz örtüyle kaplandı. Kentte gece etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı yüksek kesimler, Kastamonu Havaalanı, Kadı Dağı mevkisi ve Ilgaz Dağı geçidinin yanı sıra kent merkezinde de etkili oldu.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı. Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin açılması dolayısıyla Ilgaz geçidinde sürücüler önemli bir sorun yaşamazken, trafik ve Karayolları ekipleri bölgede tedbir aldı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.