Ankara ve İstanbul'a yağış geliyor
İHA

yağmur

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve batı kesimleri ile zamanla doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA VE İSTANBUL'DA SAĞANAK

Yağışların Ankara ve İstanbul başta olmak üzere; Muğla çevreleri ile Antalya il merkezinde kuvvetli, Antalya'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI 4 DERECEYE KADAR ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri ve kuzey kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 6

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 12

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 17

Trabzon: Parçalı bulutlu 14

Erzurum: Parçalı bulutlu -2

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 13

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)