Ankara'da 4'lü güvenlik zirvesi

dışişleri

Türkiye'nin Irak sınırında tansiyonun yükselmesinin ardından Ankara'da adeta kırmızı alarm verildi. Dışişleri Konutu'nda acil koduyla düzenlenen güvenlik değerlendirme toplantısında Irak'taki son gelişmeler ele alındı. 3 saat süren toplantıda alınacak bir dizi önlem konuşuldu.

Toplantıya, Davutoğlu ve Fidan'ın yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler katıldı.

Ankara'da 4'lü güvenlik zirvesi

CEMAAT İSRAİL'E SERVİS EDEMEYECEK

Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere iktidar kanadının üst düzey telefon görüşmelerini dinleyip internete servis eden Cemaat, işi, devletin gizli Suriye planlarını deşifre etme noktasına götürdü. Daha önce içinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TSK'nın iki numarası Orgeneral Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu gibi isimlerin yer aldığı bir ses kaydı yayınladı.

Bu ses kaydında, devletin 4 önemli ismi Türkiye'nin Suriye planlarını tartıştı. Suriye'de yaşanan gelişmeler ve bölgedeki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı iddiasına kadar birçok konu konuşuldu. Dünyanın önde gelen hemen her ülkesi gibi Türkiye de, komşusu Suriye'de meydana gelen gelişmelere karşılık A, B ve C planlarını masaya yatırdı. Devletin üst düzey görevlileri bu planlar için fikirlerini ve olasılıkları ortaya koydu. Cemaat ise bu gizli görüşmeyi dinledi. Dinlemekle de yetinmeyip internete servis etti.

Cemaat'in, devletin bu gizli Suriye görüşmesini dinlemesi ve internete servis etmesi, Başbakan Erdoğan'ın "Bunlar vatan haini, gizli servislerle işbirliği yapıyorlar" iddialarını güçlendirdi. Ardından yapılan operasyonlarda Cemaat'in MİT'e ve Bakanlığa sızdırdığı köstebekler deşifre edilerek görevlerinden uzaklaştırıldı. Daha önce de Cemaat'in, Türk yöneticilerinin görüşmelerini İsrailli MOSSAD'a servis ettiği gündeme gelmişti.

KUZEY IRAK'TA SON DURUM

IŞİD'in Suriye sınırında Kürt kontrolündeki Sincar ve Zumar kasabalarını ele geçirmesinin ardından Kuzey Irak'ta tansiyon yükseldi. IŞİD güçleri, Erbil'e 70 kilometre uzaklıktaki Mahmur kentine ulaştı. 11 bin kişinin yaşadığı Mahmur mülteci kampı boşaltılmaya başlandı. Peşmerge güçleri ile Irak Ordusu Bölgesel Kürt Yönetimi'nin başkenti Erbil'i savunuyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan tape açıklaması: Alçakça saldırı

Ankara'da 4'lü güvenlik zirvesi

Kasetçi Cemaat'in vatan hainliği

Ankara'da 4'lü güvenlik zirvesi