Ankara'da 69 FETÖ'cü teslim oldu
ensonhaber.com

Son günlerde itirafçıların sayısında ciddi bir artış söz konusu. Sadece Ankara'da değil yurt genelinde pek çok noktada itirafta bulunmak için kişiler bağlı bulunduğu ilin emniyet müdürlüğüne gidiyor.

ANKARA'DA 69 İTİRAFÇI

Ankara'da şu ana kadar itirafçı olanların toplam rakamı 69... Bu rakamın içinde hem muvazzaflar -halen TSK içinde görevde bulunup itirafta bulunmak isteyen asker- hem de siviller var.

ÖRGÜT İÇİ ŞİFRELER ÇÖZÜLÜYOR

Örneğin dün 1'i erkek 2'si kadın olmak üzere 3 FETÖ'cü, itirafta bulunmak üzere emniyete başvurdu. Öğretmenlik görevini sürdüren erkek itirafçı, örgüt içi şifrelerin kırılması adına sadece Ankara'yla ilgili değil Konya ve bir başka il ile ilgili de önemli bilgiler verdi. 3 itirafçı da, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İTİRAF FURYASININ SEBEBİ

Bu itiraf furyasının özellikle muvazzaflar arasında artmasına sebep olan kişi olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı Burak Akın ismi ön plana çıkıyor.

Akın'ın itirafıyla 3 FETÖ'cüye daha ulaşılmış, bunlardan 1'i FETÖ'den tutuklanmış, 2'si ise Ankara Adliyesi'nde sorgulanmıştı ve örgüt adına önemli bilgiler verdikleri için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bu itirafçılardan bir isim olan Abdulkadir Koçyiğit bir kaç gün sonra itiraflarını geri çekti ve tutuklandı.

Hem muvazzaflar arasında hem de siviller arasında önemli bir çözülmenin yaşandığını söylemek mümkün.

ÖRGÜTÜN MAHREM ABLALARI İTİRAFÇI OLDU

Dün Ankara'da Emniyete başvuran 1'i erkek 2'si kadın itirafçıdan 2 kadının da, örgüt içerisindeki mahrem ablalardan olduğu öğrenilmişti. İtirafçı 2 kadın örgüt şemasında üst düzeyde yer alan 'müdür' konumunda olan FETÖ'cülerle ilgili önemli bilgiler verdiler.

Ankara'da teslim olan 69 itirafçıdan 11'inin sorgusu sürüyor. Sorgusu sürenlerden 1'inin Hava Kuvvetleri Komutanlığından olduğu, 2'sinin ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığından olduğu öğrenildi. 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.