Ankara'da Başbakan için hazırlık

Ankara'da Başbakan için hazırlık

Ankara'da çok sayıda vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için Esenboğa Havalimanı ve havalimanı yolu güzergahında toplanmaya başladı.

Mersin'de bulunan Erdoğan'ın Ankara'ya geleceğini öğrenen ve sosyal medyada da organize olan vatandaşlar, Esenboğa Havalimanı güzergahına doğru, saatler öncesinden hareket etti. Erdoğan'ı karşılamak için araçlarıyla havaaalanına gitmek isteyenlerin oluşturduğu trafik konvoyu, havalimanı bulvarı ve bağlantı yollarında aşırı yoğunluğa neden oluyor. Yol boyundaki apartmanlarda Türk bayrakları ve Erdoğan'ın fotoğrafları asılırken, vatandaşlar da ellerinde Erdoğan'ı destekleyen yazılı döviz ve pankartlarla ay yıldızlı bayraklar taşıyor.

YAĞMURA ALDIRMADILAR

Aralıklarla etkili olan yağmura aldırmadan Esenboğa Havalimanı, havalimanı yolu üzerinde Çubuk kavşağı, Altınpark ve yol boyunca oluşturulan konvoylarda beklemeyi sürdüren vatandaşlar, "Erdoğan'a uzanan eller kırılsın" sloganlar atıyor.

Erdoğan'ı karşılamaya gelen vatandaşlardan Gülhanım Türker, Erdoğan'a destek olmak için Pursaklar'dan geldiğini belirterek, "Erdoğan'dan gördüğümüzü kimseden görmedik. Her şeyiyle güzel. Yollarımız güzel, ulaşımımız güzel, parklarımız, yeşilliklerimiz güzel. Güzel olmayan hiçbir şeyimiz yok. İnsanlar güzel, yaklaşım güzel. Hastanelerde, postanelerde her yerde her şey güzel. Başbakanımız'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kazım Başaran da Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya geldiklerini ifade ederek, "Yüzümüz açık, alnımız açık. Buraya, yakmaya yıkmaya gelmedik. Yakmak yıkmak bizim lügatımızda yoktur. Biz demokratik haklarımızı kullanıyoruz. Destek olmaya geldik. Bu memleketin sahipleri biziz, biz sessiz çoğunluğuz. Yakan yıkanları da kınıyoruz" ifadelerini kullandı.