Ankara'da telefonla dolandırıcılığa suçüstü

Ankara'da telefonla dolandırıcılığa suçüstü

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Bilkent Üniversitesi akademisyenlerinden F.Y. İ'yi dolandırıcıların tuzağından son anda kurtardı.

Bilkentli akademisyeni arayan, Şanlıurfa Akçakale merkezli dolandırıcılık şebekesi, kendilerini savcı ve polis olarak tanıttı. "Terör örgütleriyle bağlantınızı tespit ettik. Ancak sizi bu işten kurtarmamız için bize 60 bin lira ödeme yapmanız gerekiyor. Operasyondan sonra paranızı size iade edeceğiz" diyen kişilere inanan akademisyen, para çekmek için bankaya gitti. Telefonunu sürekli açık tutması istenen akademisyene, parayı teslim etmesi için sivil polislerin geleceği söylendi. Akademisyenin durumundan şüphelenen banka görevlisi, durumu polise bildirdi.

Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı sivil bir ekibin gittiği bankada, sahte banknotların bulunduğu poşet akademisyene teslim edildi. Ekipler, akademisyenin gittiği buluşma yerinde, parayı teslim almaya giden 16 yaşındaki S.G'yi suçüstü yakaladı.

KORE GAZİSİNİN EŞİNİ DE DOLANDIRDILAR

Emniyette sorgulanan S.G, bir başka kişiyle Cebeci'de oturan yaşlı bir kadını da aynı yöntemle dolandırdıklarını itiraf etti. S.G'nin ifadesi üzerine AŞTİ'de yakalanan A.A'nın üzerinde yaşlı kadına ait 9 bilezik, değerli takı ve 3 bin lira para ele geçirildi.

Takı ve paralar, Kore Savaşı gazisi Mehmet Erkan'ın eşi olduğu öğrenilen 84 yaşındaki Ganime Erkan'a teslim edildi. Emniyette sorguları tamamlanan iki dolandırıcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.