Ankara'da torba yasa protestosu

Ankara'da torba yasa protestosu
TBMM'de görüşülmekte olan "Torba Yasa Tasarısı"nı protesto etmek üzere çeşitli illerden hareket eden KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri, Ankara'da toplandı. Meclis'in etrafında insan zinciri oluşturmak için yürüyen binlerce eylemciye CHP'li 57 vekil siper oldu. Kızılay meydanında barikat kuran polis engelini aşmak isteyen bir grup sendikalıya polis göz yaşartıcı gaz sıktı. CHP'li Çetin Sosyal da gazdan etkilendi.

Ankara'da Torba Yasa protestosu

ARAMA YAPILARAK ŞEHRE ALINDILAR

Ankara Valiliği böyle bir eyleme kesinlikle izin verilmeyeceğini duyurdu. Şehir girişlerinde önlem alan polis ve jandarma ekipleri Konya, Samsun, İstanbul ve Eskişehir yolunda protestocuların geldikleri otobüsleri durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Otobüslerde arama da yapan güvenlik güçleri, daha sonra otobüslerin şehre girmesine izin verdi.

VALİLİK 'İZİN VERİLMEYECEĞİNİ' AÇIKLAMIŞTI

Ankara Valiliği de hafta başında yaptığı açıklamada bu eylemi "yasadışı" ilan ederek, Meclis çevresinde herhangi bir eylemin yapılmasına izin verilmeyeceğini ve eylem yapılması konusunda ısrar edildiği takdirde emniyet kuvvetlerinin eylemcilere engel olacağını, yaşanan tüm olaylardan eylemi organize edenlerin sorumlu tutulacağını açıkladı.

POLİSTEN 'DAĞILIN' ANONSU

Polis, Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanan kalabalığı ''Ankara'nın en ana arterini kapattınız. Yaptığınız yasal değil, basın açıklaması yapın ve dağılın'' diyerek uyardı.

BİNLERCE SENDİKALIYA CHP'Lİ VEKİLLER SİPER OLDU

Eyleme katılan binlerce kişi Ziya Gökalp Caddesi'nden Kızılay'a kadar yürüdü. Korteje 57'li CHP'li siper oldu. CHP'li vekiller kortejin önünde kol kola girdi, polis barikatının kurulduğu Kızılay'a kadar yürüdü. Kızılay girişinde dağılmaları yönünde 'uyarı' yapılan eylemciler ''Tayyip sonun Mübarek olsun'' şeklinde slogan atıyor.

Grup, "Torba" tasarının geri çekilmesini isteyen pankartlar taşırken, eylem alanına üzerinde torba bulunan bir maket de getirdi.

CHP'LİLER DE DESTEK İÇİN EYLEMDE

Eyleme başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran olmak üzere 57 CHP'li vekil ile HAS Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da destek veriyor.