Ankara'da yolcu otobüsüne saldırı: 7 yaralı
İHA

Ankara’dan Diyarbakır’a seyir halinde olan 54 AV 439 plakalı yolcu otobüsüne Ankara Çevre Yolu Keçiören Etlik çıkışında seyir halindeyken bir araç tarafından ateş açıldı.

ÇOK SAYIDA POLİS EKİBİ GİTTİ

Otobüsteki yolcuların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslara alınarak çeşitli hastanelere sevk edildi. Polis ekipleri, olayın meydana geldiği yolda güvenlik önlemleri alarak bölgeye olay yeri inceleme ve terör mücadele şube ekiplerini çağırdı.

SALDIRGAN YAKALANDI

Öte yandan, polisle de çatışmaya giren saldırganın yakalandığı öğrenildi.

Ankara'da yolcu otobüsüne saldırı: 7 yaralı

TERÖR SALDIRISI DEĞİL

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, yolcu otobüsüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Olay kesinlikle terör saldırısı değildir.

SALDIRGANIN SABIKASI

Failin 24 suçtan sabıkası var. Av tüfeğiyle seyir halindeki 3 yolcu otobüsüne ateş açtı.

Ankara'da yolcu otobüsüne saldırı: 7 yaralı

7 KİŞİ YARALANDI

Olay sonucu 7 kişi yaralandı. Fail güney çevre yolunda polis ekipleri tarafından alındı.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Fail polisle de çatışmaya girdi. Yanında da bir çocuk ile 3 pompalı tüfek vardı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor” dedi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ O ANLARI ANLATTI

Saldırıya uğrayan otobüsün şoförü Zülküf Murat Üzülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AŞTİ'den çıkarak Diyarbakır'a gittiklerini söyledi. Seyir halindeyken 8 el ateş edildiğini belirten Üzülmez, "37 yolcum vardı. Otobüsün içinde kargaşa oldu. Gören olmamış, ne yolculardan ne de ben. 3-4 yaralımız var, hastaneye kaldırıldılar." diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)