Ankaralı anne kocasına benzeyen oğlunu dövdü
Ajanslar

Ankara’da bir anne, daha önce şikayet üzerine elinden alınarak Çocuk Esirgeme Kurumu Sevgi Evleri’ne teslim edilen 10 yaşındaki Baran Efe Özata adlı evladını 9 ay önce yetkilileri ikna ederek tekrar geri aldıktan sonra aç susuz bırakıp, çeşitli işkencelerin ardından ’öldü’ sanarak hastaneye götürdü ve orada bıraktı.

Ankaralı anne kocasına benzeyen oğlunu dövdü

"YÜZÜ EŞİME O KADAR ÇOK BENZİYORDU Kİ"

Birkaç gün öncede Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ’öldü’ sandığı çocuğunu bırakan anne polisin sorgusu üzerine önce gözaltına alındı. Ayşe Özata, ifadesinde, "Bana çok işkence yapan eşime o kadar çok benziyordu ki, bu yüzden gördüğüm halüsinasyonlarda Baran’ı eşim sanıyordum. Çok üzgünüm, pişmanım" dediği ileri sürüldü. Anne Özata, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

AÇ, SUSUZ BIRAKILIP, SİVRİ CİSİMLERLE VÜCUDU YARALANMIŞ

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri de, çocuğun hastaneye 21 Ekim tarihinde getirildiğini belirtilirken, çocukta işkence izlerinin yanı sıra çok uzun süre aç ve susuz bırakıldığını açıkladı. Yetkililer, beslenme toksitesi oluşan çocuğu normal beslenme düzenine geçirmeye çalıştıklarını bu sürecin bir kaç hafta daha sürebileceği ifade etti.

Yetkililer, ayrıca çocuğun vücudunda sıcak su yanık izleri ile cinsel organı dahil her yerine kesici cisimler batırılarak yaralar oluşturulduğunu, bu yaraların da tedavi edildiği vurgulandı.