Ankaralı Turgut'un kız kardeşi sokakta kaldı
İHA

ankaralı turgut

Kayabaşı Mahallesinde tek katlı müstakil evde dün gece kayma ve çatlaklar medyana gelmesi sonucu evde yaşayan Gülcan Karataş isimli kadın durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptıkları incelemede, yıkılma tehlikesi olduğundan oturanların tahliye edilmesine karar verildi.

Ankaralı Turgut'un kız kardeşi sokakta kaldı

Evde hamile kızı ile birlikte kalan Gülcan Karataş, gidecek yeri olmadığından evin bahçesine çıkarttıkları koltukta sabahladı. Yaktıkları ateşle sabaha kadar yağmur altında kalan Karataş, evin yıkıldığını ve güçlükle kendisini dışarı attıklarını söyleyerek, “Ateş yakarak sabaha kadar koltukta bekledik. Ev oturulacak gibi değil. Kiradayız ve gidecek yerimiz olmadığı için dışarıda kaldık. Evdeki eşyaları kurtarmaya çalışıyorum” dedi.

Gülcan Karataş, sanatçı Ankaralı Turgut’un ağabeyi olduğunu da belirterek, “Benim öz ağabeyim. Buralarda mağduruz. Sesimizi duyarsa bize yardım etsin” diye konuştu.

POLİS EVİNDE KALACAK

Olayı öğrenen İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Gülcan Karataş'ı ziyaret etti. Gidecek yeri olmadığını söyleyen Gülcan Karataş'ın geçici olarak Karabük Polisevi'ne yerleştirilmesi kararlaştırıldı. Emniyet Müdürü Tezsever, Gülcan Karataş'ın sokakta kalmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Bir kaç özel eşyasını alarak polisevine giden Gülcan Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankaralı Turgut'un kızkardeşi olduğunu söyledi. Altınlarını ve bir miktar parasını ağabeyine borç verdiğini, ancak onun geriye ödemediğini iddia eden Gülcan Karataş, bu yüzden zor durumda kaldığını belirtti. Evin eski eşine ait olduğunu, ancak bundan sonra orada oturamayacağını ifade eden Gülcan Karataş, şöyle konuştu:

"Ev sanki yıkılıcak gibi. Sürekli kayıyor. Oturamam evde. Geceyi sokakta geçirdim. Komşularımdan kimse gelmedi. Evden bazı eşyaları bahçeye taşıdım. Ev tutmak için param yok. Evlere temizliğe gidiyorum, çöpleri döküyorum. Merdivenleri silip, süpürüyorum. Ekmek paramı öyle çıkarıyorum. Hava çok soğuk. Belediyenin ev vermesini istiyorum. Ya da bir eve yerleştirilip kiramın karşılanmasını istiyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)