Anneler mobil cihazları alışveriş için kullanıyor

anne

BabyCenter’ın yaptığı araştırmaya göre Amerika’daki annelerin satın alma süreci mobil cihazlar ile değişiyor. Buna göre annelerin yüzde 79’u alışveriş amaçlı mobil cihazları kullanıyor.

ANNELER FİYATLARI BÜYÜK MARKETLERLE KARŞILAŞTIRIYOR

İndirim kuponlarına bakmak veya ürün hakkında bilgi almak için mağaza içinde telefonlarına başvuruyorlar. Alışveriş sırasında mağaza içinde mobil cihaz kullanan annelerin yüzde 73′ü fiyatları büyük marketler ile karşılaştırırken yüzde 35’i fiyatları daha ufak çaplı marketlerle karşılaştırıyor. Annelerin yüzde 72′si mobil kuponların mobil reklamlar içindeki en çekici teklifler olduklarını belirtirken, yüzde 53′ü mobil kuponlar sayesinde mobil reklamlara ilgi duyduklarını söylüyor.

BİLGİ ALMAK İLGİ ÇEKİYOR

Bunun yanı sıra söz konusu annelerin yüzde 30’u yerel ve yakınlarda bulunan indirimlerin mobil reklamlar üzerinde ilgilerini arttırdığını, yüzde 23’ü ise tarama barkodlarının (QR ve PR kodları) bilgi almak için kullanılabilirliğinin ilgi çekici olduğunu belirtiyor. Yüzde 23′ü ise yerel marketler ve kampanyaları bulmalarını sağlayacak bir GPS pinleme sistemini kullanmak isteyeceklerini belirtiyor.